Utan inte och sluta med?

Utan inte och sluta med?

Jag under lång tid försökt att få en person att uttrycka sig i termer av vad hon vill och inte vad hon inte vill. Jag har inte tänkt på att det kan vara speciellt svårt. Det är ju bara att fundera över vad man vill, sätta ett mål och sedan köra. Men så började jag fundera över vad jag gör för miljön och jag insåg helt plötsligt att det mesta jag gör eller vill göra handlar om att sluta med något eller att inte göra något. Det fick mig att fundera över hur jag skulle vilja att min situation ser ut och i vilket samhälle jag skulle vilja leva i. Jag hamnade även då ganska fort i att tänka saker som “jag vill inte känna mig osäker på om min cykel står kvar nära jag har lämnat den ute över natten”, “jag vill inte ha ett bil som går sönder”, “jag vill inte stressa så mycket”, osv. Självklart är det enkelt att bara svänga om dessa exempel till mycket positivare meningar.

Så istället för att sluta köra bil till jobbet så tänker jag börja cykla några gånger i veckan. Istället för att sluta äta kött så vill jag prova lite mer frukt och grönsaker i mina “recept”. Istället för att inte köpa en ny träningsklocka så är jag nöjd och glad över den jag har som täcker mina behov mer än väl och så fortsätter jag med lite marknadsundersökningar för det är egentligen det som är det roliga. Istället för att inte köpa en ny MTB så putsar jag upp min favorit och ger den lite TLC. Istället för att sluta stressa så … vet jag inte! Jag ber att få återkomma i frågan.

Istället för att avsluta prenumerationen på Wheels så startar jag en blogg och lägger kraften på att bli fri!Jag brukar ofta återkomma till Daniel Pink och animeringen av hans fantastiska “The surprising fact of motivation”, https://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc, när jag jobbar med motivation. Den är verkligen inte ny längre men ändå fortfarande högaktuell. Kraften som kommer inifrån slår alla yttre incitament nästan alla dagar i veckan.

Kommentarer är stängda.