Mediatips

Mediatips

Jag sammanfattar en bunt tips på Poddar, bloggar, video, text och gamla klassiska böcker. För närmare presentation rekommenderar jag att följa länkarna istället för att jag ska göra någon halvklumpig summering.

Bloggar

Ekonomi, Miljö (FIRE)

Ekonomi

Ekonomi, Miljö (FIRE)

Poddar

Ekonomi, aktier

TedTalk alt YouTube

Stresshantering

Miljöengagemang

Böcker

Observera att alla böcker är länkade till Bokus via ett affiliate-avtal, så om du använder länkarna så kommer några procent att gå till mig. 

9789173630788_200x_hjarnstark-hur-motion-och-traning-starker-din-hjarnajpeg
Hjärnstark, Anders Hansen

Hjärnstark
Om man har svårt med motivationen för motion så tycker jag att Anders Hansen bok är fantastisk inspiration. Även om den innehåller en mängd vetenskapliga referenser så är den mestadels skriven på ett lättförståeligt populärvetenskapligt språk. Att träna kroppen är att träna knoppen. Tyvärr hjälper varken sudoko eller korsord. 

9789163957864_200x_konsten-att-hugga-trad-och-ha-skogen-kvar_haftadjpeg
Konsten att hugga träd och ha skogen kvar, Mikael Karlsson

Konsten att hugga träd och ha skogen kvar
Jag är helt uppslukad av boken som pratar om skog som något mer än bara en samling av träd. Hur kan man sköta en skog utan att av och till lämna efter sig stora kalhyggen. Hur kan man dessutom göra det ekonomiskt fördelaktigt. Mycket läsvärd även om jag förväntat mig mer konkreta tips. Jag har skrivit om boken här.

9782960133554_200x_reinventing-organizations_haftadjpeg
Reinventing organizations, Frederic Laloux

Reinventing Organizations (Eng)Reinventing Organizations (Sve)
Boken med den underbara titeln handlar om hur organisationer utvecklats över tid och hur vi fortfarande kan se spår av gammal omoderna organisationer idag. Frederic berättar sedan mycket om hur framtidens moderna organisationer kan komma att se ut och ger ett antal exempel på väl fungerande stora företag. Han berättar också om vad som krävs för denna resa. Jag har börjat berätta lite mer om boken här. Jag har läst boken på engelska och vet inte hur den svenska översättningen fungerar.