Redbull Rampage

Redbull Rampage

Det finns en del utmaningar som jag verkligen skulle vilja göra, eller i alla fall drömmer om. Barkley Marathons, Spartathlon, RAAM, UltraMan, … Sedan finns det utmaningar som jag kan relatera till men ändå är chanslös på. Från förra och denna helg, IM Hawaii på under 8h, marathon på under 2h och 60varv på Big Dog’s Backyard. Sedan finns det en del utmaningar som jag bara inte ens skulle ge mig in på och där kvalar bla 400m medley in. 

Men frågan är om inte kommande helgs både helt magiska men också vansinniga tillställning tar priset som det mest omöjliga. I likhet med en Backyard så är det genialiskt enkelt. Arrangören har valt ett valfritt berg som du får en vecka på dig att utforska och välja cykelväg nedför. Du får anpassa bäst du du vill och sedan är det bara att göra lite konster på vägen ner. 

Hanna Jonsson har skrivit en bra sammanfattning av Redbull Rampage 2019 där en svensk också deltar.  Jag rekommenderar verkligen den första filmen för en liten historisk tillbakablick men också en del sköna sekvenser där man får en bra uppfattning av tävlingen. 

Titta gärna också på vinnaråken 2010-2018.

Men mina favoritklipp är ändå när en “gammal” väldigt duktig MTB-åkare guidar oss ner för bergen 2015 och 2016. Jag är helt säker på att jag inte skulle överleva ett försök ens längs “french line”. 

Vi checkar väl in på fredag? På https://www.redbull.com/se-en/events/rampage kommer det att finnas en live stream.

Ett svar på ”Redbull Rampage

  1. Jag hoppas verkligen inte att du ska åka ett sånt vansinnigt lopp!!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.