Evighetslöpning

Evighetslöpning

Jag vet att det finns olika personligheter! Det finns säkert en och annan som nickande instämmer när jag säger evighetslöpning. Upplevelsen av att springa liknas mest med en evig lång väntan på att det ska ta slut, det är både trist, jobbigt och allmänt meningslöst. 

Men för mig är det något helt annat, något som jag inte känt på, ja jag vet inte ens, hur länge. Känslan av att ge sig ut på en planerad runda och när helst det ges tillfälle för ett val av förlängning eller avkortning av rundan så blir det en förlängning. Det är som att alla stjärnor helt plötsligt hamnar rätt. Jag befinner mig i en kombination av fysisk och mental balans där tempot blir för dagen rätt och det känns som jag kan fortsätta hur länge som helst. Kanske har ni hört talas om något som kallas runners high. Jag är inte säker, men för mig är det något annat. Jag har träffat på det några få enstaka gånger. Då är det mer som att det går att springa nästan hur fort som helst och hur länge som helst. Det jag pratar om nu är mycket vanligare. När jag tränar som mest så inträffar det nästan varje vecka. Jag tror att det har med den otvungna glädjen som ligger bakom. 

Som sagt det var i alla fall ett antal år sedan känslan infunnit sig. Även om glädjen att springa återkommit sedan operationen så har inte evighetskänslan hittat fram. Inte förrän i fredags. Förutsättningarna var inte de bästa. Lite råkallt, tjock dimma och alldeles för tätt inpå tacosen. Jag hade inte ens tänkt att springa men stora junior behövde ut till stallet och den planerade skjutsen hade kapsejsat så jag tog tillfället. Bara det är ju glädje utöver det normala. Tänk att återigen bara kunna ta tillfället att springa igen! 

Med tanke på att jag har personbästa på både 100miles och 100km kan det tyckas lite märkligt att vara smått euforisk över 9,5km ihållande löpning på strax under timmen. Men det är det som är löpning när det är som allra bäst. Min plan var att springgå kanske 6km, men gick så lätt och all form av ont höll sig borta. Man måste inte springa maran på under 2h för att bli lycklig! 

Ett svar på ”Evighetslöpning

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.