Om

Om

FIRE

Lite nyfiken är jag på FIRE, Financial Independence Retire Early. Men jag är egentligen ointresserad av att pensionera mig och sluta jobba. Men det jag verkligen vill är att kunna välja mycket mer baserat på glädje och utmaning än behovet av inkomst. Det är en viktig del av den frihet som jag söker. Dessutom har jag och min familj en massa roliga, inte helt kostnadsfria, fritidssysselsättningar som jag inte vill minska på, snarare tvärtom. Jag tar dock en hel del inspiration från FIRE. Jag blir mer och mer medveten om att FIRE blir vad man gör det till och att det är vägen som är hela grejjen. Det finns liksom inget FIRE-piller att knapra i sig.

Ekonomi

Jag jobbar på att forma en investeringsstrategi som passar just mig. När jag började min karriär som investerare på börsen hade jag ingen aning om vad jag pysslade med. Jag mixade mellan nyintroduktioner (IPO) och företag som jag jobbade i. Hittills har det både blivit katastrofdåligt men också väldigt bra. Konstruktivt beror dock resultatet bara på tur eller okunskap. Nu går jag mer och mer åt hållet med en stabil bas av utdelningsinvesteringar och en krydda av lite värdeinvesteringar och några rena chansningar. 

Idrott

Jag brukar se mig som en UltraUthållighetsUtövare med fokus på Upplevelsen. Det innebär att jag premierar andra saker än att vinna och prestera. Vän av ordning påpekar då att det är för att jag är för dålig, och så är det också. Jag har passerat bäst-före-datum och har inte fysiska förutsättningar att träna och tävla för att vinna. Men jag är faktiskt stolt över att känna glädje över att kunna uppleva natur och peppa och prata med medtävlare i 9h för att sedan tävla om plats 89 eller något.  

Ledarskap

Ända sedan jag i 15-årsåldern började hjälpa till som tränare i min brors fotbollslag har ledarskap fascinerat mig. Jag tror på ett ledarskap som ser främst ser till individers styrkor och engagemang. Jag tror också på ett ledarskap som bygger på extremt mycket medbestämmande och samarbete. 

Miljö

Jag vet att miljö och ett uthålligt samhälle inte är ett område som jag kan speciellt mycket om, men jag vill verkligen leta efter vad jag kan göra. 

Kontexten

Det gäller att ha fotfäste

Hur hänger då dessa områden ihop? Egentligen var det när jag insåg att jag kunde agera ledarskap över mina pengar som jag började lägga pusslet. Det bästa med pengar som arbetare är att de kan jobba dygnet runt, året runt.  
Att idrott och ledarskap hänger tätt ihop är lika tydligt som att det finns väldigt mycket pengar inom hälsotrenden. 
För mig blir det tydligare och tydligare att miljötrenden är på väg att inte bara handla om dyrare mat och ett tråkigare liv utan snarare sätt att tjäna pengar och ett friare liv.