Jobbångest?

Jobbångest?

Nej, faktiskt inte. Trots att jag inte riktigt känner att jag är färdigsemestrad, och trots att jag med gott samvete kunde ha nyttjat det streck jag drog i semesterlistan och sedan flyttade och flyttade igen (helt OK få Sverigetempot blev “framflyttat” till 2021). Planen till slut landade i att börja jobba på onsdagen. Det kändes dock mer rätt att starta på måndagen och i lugn och ro försöka hitta både lust och tempo. Vi var väl knappa halv styrka som kämpade med att fånga upp alla lösa trådar. Ibland är det faktiskt bra att trådarna lösts upp lite, det är som att del jobbiga knutar knutar helt plötsligt vill släppa taget och hitta en lösning. Givetvis är inte det det vanliga scenariot. Nej det är snarare så att man får jobba hårt för att hitta det ställe som man jobbade på senast och sakta öka trycket och bearbetningen. 

Jag vet eller hoppas i alla fall att det kommer att bli en väldigt intensiv höst. VI är på väg in det där läget när valmöjligheterna börjar ta slut och det bara finns hårt arbete kvar. Problem måste helt enkelt lösas. Det finns ingen tid för långa utredningar och funderingar. En del hatar denna del av projekt, en del älskar den. Jag ser det som steget in i verkligheten och gillar den mycket mer än jag ogillar den. Jag antar att det är som en magnet med lite speciell dragningskraft. 

När jag åter gränslar elcykeln som pendlarfordon gör jag det med glädje och konstaterar att vårterminen bjöd på knappt 210mil elcykelpendling. Faktum är att elcykeln inte gått en meter under semestern. Jag nollställer mätaren, vi får se vad hösten erbjuder. Jag reflekterar lite över känslan av att inte vara riktigt färdigsemestrad. Jag har både hunnit med en massa men också totalt missat en del saker som jag brukar hinna med. Jag har gjort min vanliga dos träning, dvs ca 10 per vecka, men jag har inte ens inventerat bokförådet och därmed läst noll rader. Vi har renoverat stora juniors rum passat på att slänga en massa skräp, men inte städat garaget eller grävt upp ytterligare ett land (för amerikanska blåbärsbuskar och kanske sparris). Vi har varit funktionärer på Ultratri.se och haft roligt i Isaberg, men inte lyssnat på ett enda sommarpratsprogram. Jag har skördat i trädgården och plockat hallon och blåbär och jag har fått till bevattning i växthuset, men sanningen och säga så finns det lite för mycket ogräs i landen. 

Men vadå, när jag tänker på det på det sättet så blir det ju konstruktiv enkelt! Jag har gjort egna fria val tillsammans med min familj och gjort en massa roliga saker tänk på det som är gjort inte på det som inte är gjort! Jag kompenserar det nu med att istället för Bandit.se lyssa ikapp på en massa sommarpratare. Å det andra går säkert att komma ikapp med senare, eller så är det inte så roligt eller viktigt. 

Kort sagt jag har haft en kanonsommar och jag kommer att skapa en kanonhöst! Just nu följer jag HUB (Halland Ultra-Beach Trailrun), med den galna 200milesdistansen som kronjuvel.    

2 svar på ”Jobbångest?

  1. Och det bästa av allt, tycker jag, ni kom och hälsade på i Lövstalöt! Så underbart att träffa er🥰

    1. Det var en höjdpunkt, det håller jag verkligen med om.

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.