Xintela, den som väntar på något gott?

Xintela, den som väntar på något gott?

Jag trodde aldrig att jag skulle drabbas av rapportviruset. Men med tanke på att jag faktiskt både har koll på och läser de rapport som “mina” bolag släpper så har jag känt att jag varit i smittozonen. När jag idag på morgonen satt och väntade och blev mer och mer frustrerad av att Xintelas rapport inte dök, så måste jag erkänna att jag är fast i träsket. När väl bokslutskommunikén (ingen rapport) kom så innehöll den egentligen inget nytt. Visst en del siffror men inte några av de triggers som jag hoppas ska komma. Visst smög det sig på en viss besvikelse, men rationellt så ligger det i linje med hur VD Evy Lundgren-Åkerlund agerar. Hon har en plan och hon låter sig inte stressas. Även om hon agerar som en entreprenör så går hon inte vidare med en deal som inte är tillräckligt bra. Hon vet värdet av sitt erbjudande. Givetvis är det så att det rasande fort i biomedicinbranchen och det är inte fritt från konkurrenter. Men det finns inget i kommunikén som tyder på att fönstret håller på att stängas igen. På Xintelas hemsidaskriver man så här om sin verksamhet:

“Xintela är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer.

Nyckeln i Xintelas verksamhet är bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK®. Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK®-teknologin gör det också möjligt att detektera vissa tumörceller och rikta en behandling till cellerna för att bromsa tumörens tillväxt.”

De ekonomiska siffrorna är svårtydda i ett företag som är så tidigt i sin utveckling att det egentligen är mycket mer spännande att titta på vad som händer i former av kunder eller samarbeten. Det är här som Xintela sticker ut. Man har sedan en “längre” tid ett samarbete med CO.DON och lyckades med en riktad nyemission till dubbla kursen till Bauerfeind AG samt ett samarbetsavtal med Catalent. Vem av dessa eller om det är ytterligare någon intressent som kan tänkas delta i avknoppningen till Targinta återstår att se.

Jag fortsätter att ha span på en av kryddorna i min portfölj och hoppas att nyheterna blir positiva i framtiden.

Kommentarer är stängda.