Valborgsfyrverkeri

Valborgsfyrverkeri

Den inledande kortveckan på börsen fortsatte i samma tecken som avslutningen av den förra. Dvs både en del stor upp och en del som inte kan kallas annat än ras.

Veoneer bjöd på måndagen upp till en taktlös dans. Rapporten var till och bra mycket sämre än förväntningarna, men med tanke på de senaste veckornas relativa uppgång så var det nog snarare förväntningar som var fel. Minus 142M$ skojar man inte bort. Med tanke på vilken typ av företag som Veoneer var tänkt att bli, en nyckelspelare i autonomitransformationen så tror jag nog att den negativa tillväxten på 12% var ett än större bakslag. Visserligen pekar VD på att bilmarknaden lider av en svag konjunktur. Jag sålde av 75% av mitt innehav nära nog toppen för en gång skull, tyvärr ändå med förlust. Av det jag hör så pågår det en skifte i utvecklingsmetodik mot ett mer modernt agilt arbetssätt, sådant tar tid men jag tror på det långsiktigt. Om ryktena att de driver löner stämmer så blir jag lite mer tveksam. Om det innebär att man handplockar de bästa så är det på sikt en vinnande strategi, annars en väg till problem. Jag behåller min lilla post men det dröjer innan jag fyller på.  

Saab levererade en stark rapport om men med ett risigt kassaflöde. Jag anar att det marknaden oroar sig för att det är fler år på raken som det varit problem med kassaflödet. Nästan samtidigt som Nordea lämnade en uppdaterad köprekommendation med ökad riktkurs så började kursen sjunka rejält. Om det har att göra med ett rykte om nyemission eller inte vet jag inte. Jag har dock väldigt svårt att se en nyemission så tätt inpå den förra när siffrorna pekar åt rätt håll och förklaringen till kassaflödet är rimlig. Jag sitter still.

Xintela hoppades jag skulle börja en klättring men det har inte hänt någonting. Förutom pressmeddelandet så har inget mer skrivits. Antingen var det inte så bra som jag tolkar meddelandet eller så var det som jag antydde tidigare helt enkelt så avancerat att det är svårt att analysera och det är väldigt få som bevakar de små bolagen.

THQ Nordic avslutade tisdagen med en rush. Jag har ingen aning om varför, men jag misstänker att det kommer sakta kommer att byggas förväntningar (med ett och annat jack för vinsthemtagningar) antingen tills det kommer en uppköpsnyhet eller att inget händer i samband med rapporten. Jag hänger med.Epiroc uppträdde ju aningen märkligt i samband med rapporten. Strax före 8 läste jag på Privata Affärer att “Epirocs resultat över förväntan” och sedan efter stängning så var det ner knappt 5% och några kommentarer från VD som inte var helt nöjd. Jag har inte hunnit läsa mer, men Epiroc kommer jag inte att göra något med.

Kommentarer är stängda.