Ut och heja! Ultratri.se

Ut och heja! Ultratri.se

Genom Sverige, gäller även 2019

Om ni förväntar en folkfest i stil med Stockholm Marathon eller Kalmar Ironman så blir ni väldigt besvikna. Om ni istället vill vara med och uppleva hängivenhet och kamp i sin renaste form och framförallt vill hjälpa och stötta några få individer som kämpar med kramp och demoner så ges det i veckoslutet ett fenomenalt tillfälle.

I kväll (torsdag) samlas 4 kämpar och ett antal supportrar och funktionärer på Gottskärs hotell (återöppnat efter en förödande brand) för en genomgång. 

Illustrativ presentation av hur en SafeSwimmer-boj används

Senare under kvällen får deltagarna skjuts ut till Nidingen för att vakna tidigt fredag morgon. Förhoppningsvis är vädret med dom så att de kan starta 9km simning in till Röde Holme, som är ett ypperligt tillfälle att se alla deltagare och supportrar. 

Röde Holme

Sedan väntar en halvlång cykling på 19mil till Huskvarna och den svettiga backen uppför Klevaliden. Där behöver man all stöttning man kan få. De detaljerade kartorna och ungefärliga tidsscheman finns på Ultratri.se/maps samt Ultratri.se/schedule

Upp för Klevaliden, dag 1

Dag två är en enda lång (32mil) cykling mellan Huskvarna och Trosa. Det finns mängder av fina ställen att heja på. Vi brukar ta vid fiket i Väderstad, stationen i Skänninge och backen upp mot Stjärnorp. Men banan går ju rakt genom både Norrköping och Nyköping samt genom Kolmården.

Sista dagen (dvs söndag) är det både löpning och simning på schemat. Första löpningen går mellan Trosa och Tunanäs. Vid Tunanäs finns det en bra chans att se de tävlande under några fler minutrar då det är rätt krångligt att få på sig våtdräkten efter en dryg halvmara löpning. Jag kommer att vara kajakförare till en av de tävlande över till Rangsta brygga på andra sidan (3km bort). Där finns också ett ypperligt tillfälle att heja och sprida positiv stämning. Min fru och junior kommer att hjälpa till med mat och dryck i stationen. Sedan finns det hur många bra tillfällen som helst att heja och jogga med några kilometrar. De 70km in till Rålambshovsparken går via Sörmlandsleden med en Robert-avstickare upp på Hammarbybacken. 

Tillsammans är vi starka, två tävlande och en supportande pacer

Har man gjort Klassikern eller Ironman eller någon annan härlig utmaning men känner att man letar efter ytterligare en nivå, då är Ultratri perfekt. Och inget är bättre än att köra lite dot-following och matcha in en punkt att se det live! Magi och inspiration. Live GPS hittar ni här!

Foto: David Gual, Jenny Lindblom och privat

3 svar på ”Ut och heja! Ultratri.se

  1. Hej! Tror att du gjort ett fel! Sista dagen är väl söndag! Inte fredag som du skrivit! Hoppas verkligen det blir bra väder de olika dagarna! Inte för varmt, inte blåsigt och inget regn! I år har jag ingen liten prick att följa, lite tråkigt men innerst inne, ganska skönt att veta att du inte är där ute och kämpar!?

    1. Tack, precis det ska vara söndag. Fixat. DU får följa de andra prickarna!

  2. Det ska jag göra! Det är verkligen spännande att se hur de rör sig, de små prickarna! Och ibland händer det, att de springer/cyklar fel! Inte roligt alls, och inte kan man hjälpa dem!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.