There is a hole in the bucket!

There is a hole in the bucket!

Härom veckan när jag cyklade till jobbet började jag av någon anledning på att nynna på Harry Belafontes klassiker “There is a hole in the bucket”. Det märkligaste i den historien är att jag på morgonen åker med Bollnäs-Martin och Richie Puzz från Bandit i lurarna. Å det är ju inte precis så att Harry Belafonte spelas där så ofta. Men Bollnäs och Richie har ett helt magiskt sätt att föra intressanta samtal och resonemang. Det finns mycket humor och intresse samt framförallt kreativitet. Kanske var det alltså något dom sa som triggade mitt nynnande. Kanske var det också deras samtalsteknik som gjorde att jag tänkte vidare på det “Dear Liza och Dear Henry” sjunger om.  Tipset är att lyssna på den. Men det kortversionen kommer här.

 • Henry, kan du hämta lite vatten? (Det utspelar sig på tiden när man fick gå till brunnen eller vattendraget för att hämta vatten)
 • Med vad ska jag hämta vatten, dear Liza?
 • Med hinken, dear Henry.
 • Det är ett hål i hinken, dear Liza!
 • Då får du väl laga den, dear Henry!
 • Hur då?
 • Med halm! 
 • Men halmen är för lång!
 • Kapa det då! 
 • Med vad?
 • Med kniven! 
 • Men kniven är för slö!
 • Men vässa den då, dear Henry!
 • På vad ska jag vässa den?
 • På stenen!
 • Men stenen är för torr!
 • Då får du väl blöta den! 
 • Med vad?
 • Du får väl hämta lite vatten!
 • Med vad?
 • Hinken…
 • Det är ett hål i hinken, dear Liza…

Även om det inte handlar om hinkar med hål i (nej inte munkar) så är detta en alltför vanlig förhalningsteknik som förekommer i större organisationer. Tyvärr är det också vanligt att man har ett tempo som gör att det mellan varje replik går en vecka (stående veckomöten har sina fördelar och nackdelar). När man väl vandrat alla verserna så är det heller inte helt ovanligt med någon ny chef, projektledare eller medarbetare som ska ta tag i frågan. 

Nu är det min tur att vara ny! Jag ägnar faktiskt lite tid till att försöka identifiera om en fråga som jag informeras om verkligen är ny eller om det är någon repeat. Är det senare så tvingar jag personen att gå och handla en hink och så nynnar jag på Harry och Odettas härliga sång.

Kommentarer är stängda.