Tapering, sista veckan

Tapering, sista veckan

Som många andra har jag någon form av hatkärlek till den sista veckan inför ett sedan länge emotsett lopp. Ibland är det A-loppet, dvs det man planerat hela säsongen för, ibland är det en utmaning som flyttar de egna gränserna, ibland är det som i mitt fall en come back. 

Iofs hade jag motsvarande laddning inför höftledsoperationen, men det här är ändå något annat. Samtidigt som jag känner hur krafterna kommer smygande och kroppen blir som en spänd båge så kan det också kännas som benen är fyllda av betong eller sirap. Jag vet att jag bara kan förstöra en form sista veckan genom att försöka ta igen det jag inte gjort tidigare, men tvivlen kommer alltid. Jag borde ha gjort ytterligare några riktigt långa pass, jag borde ha kört mer i mörker, jag borde ha kör mer i tuffare terräng, osv. 

Jag vet vilken mental energi det går åt och vilken laddning som krävs och jag vet att jag inte har någon lång stubin eller stort tålamodsomfång men jag tror också att min omgivning lärt sig att hantera det. 

En jobbig del är att jag blir som en hypokondriker, det känns i halsen och näsan och det börjar blir knakigt i knäna och undrar om inte nackspärren är nära och känns det inte lite krampigt i vaderna? Även om jag lärt mig att det är just inbillning så är det frustrerande. Så det blir en och annan C-vitamin och alvedon i förebyggande syfte. 

Och hur mycket jag än planerar och förbereder och packar med för olika alternativ så vet jag att jag kommer att använda ungefär 10% av det planerade och det kommer ändå att uppkomma situationer som jag inte räknat med. 

Nu sitter jag här med packade väskor, fulladdade batterier, nyservad förstacykel och genomgången reserv, 6 extraslangar, 40 bars, proteindryck, 10 gels, diverse koffeinspetsade tabletter. Jag vet att jag gjort det jag kunnat, jag är 100% lugn och 100% nervös. Första ultrautmaningen på 3 år om man ska vara lite krass. Jag vet att alla inte håller med, men för mig är detta något som ger just det där härliga pirret. 

Starten för Lida Loop 24h går kl 12 på lördag, jag vet inte om det kommer att finnas någon resultatservice. För de inbitna pluppföljarna är det ju en helg med många evenemang vid sidan om Lida Loop 24h, eller om det var tvärtom. IM Kalmar, Ultravasan och 13-Hills. Sanslöst! 

5 reaktioner till “Tapering, sista veckan

  1. Kan bara säga LYCKA TILL! Jag hoppas verkligen att det går bra för dig! Kommer att hålla tummarn❣️?

  2. Kan bara säga LYCKA TILL! Jag hoppas verkligen att det går bra för dig! Kommer att hålla tummarn❣️?

  3. Grattis❣️ Så skönt att du klarat av det där äventyret! Bra jobbat! Undrar vad nästa äventyret blir!?

    1. Tack för hejandet, lite synd att det inte fanns några pluppar att följa. Nästa äventyr har jag redan avslöjat…

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.