Parkrun

Parkrun

I Sverige är Parkrun en relativt ny företeelse men den växer explosionsartat (nåväl?) och nu är det Linköpings tur. Men i Storbritannien är det redan jättestort (Parkrun)!

Den 25 maj 2019 smäller det i Vallaskogen! Jag var inte med och sprang provlöpningen men det har blivit ett antal mil på stigarna och skogsvägarna och det blir säkert en jättefin 5km-bana.

Det fina med Parkrun är att det passar väldigt många. Vi är många som helt enkelt går igång lite extra när det blir tal om tävling och att få tillgång till tävlingsmomentet i princip varje vecka är ju helt perfekt. Då man nästan alltid kör samma bansträckning så kan man relativt enkelt få ett personbästa att jobba med eller mot. Då skulle man ju kunna tro att det är något som vänder sig mot en skara elit, tvärtom så är det verkligen så att alla är välkomna. Det uppstår en vänlig stämning och alla får plats. Jag tittade på resultaten från det senaste eventet i Örebro och konstaterade att tidspannet var från 17:40 till precis under timmen! I resultatlistan ser man också ett åldersgraderat resultat så man kan jämföra en 13-årings resultat med en 72-åring.

Några av mina läsare är väldigt ekonomiskt medvetna och Parkrun passar då perfekt, det är nämligen gratis.

Man behöver inte anmäla sig i lång tid innan, men man behöver göra en enkelt registrering på Parkruns hemsida och skriva ut sin personliga streckkod som man tar med sig. Om jag förstått det rätt så får man springa även utan, men man får då ingen officiell tidtagning.

Jag vet att det finns ett antal från andra städer, ta chansen och bli en Parkrunner om ni bor i någon av följande städer: Haga, Huddinge, Kungsängen, Malmö Ribersborg, Örebro, Skatås eller Uppsala!

Väl mött!

Kommentarer är stängda.