Intensiv vecka

Intensiv vecka

Det har varit en vecka full av händelser både för mig, på börsen och i världen.

Brexit: Theresa May fick till slut kasta in handduken. Det verkar inte ha varit frivilligt. Det var tom någon skribent som uttryckte det som att en av motståndarna hade tagit med sig en revolver. Nu väntar till en början en hård strid inom det ledande partiet för att enas om en kandidat. Min gissning är att det inte kommer att bli enkelt. Det enda som talar för att det kommer att lyckas är att de absolut inte vill ha ett omval (varken folkomröstning eller till parlamentet) på halsen. För att komplicera (eller i ett fall förenkla) det hela så deltar britterna i EU-valet som pågår. Hur det kommer att sluta har inte blivit enklare att gissa. Men om jag ska våga mig på en, så skulle jag idag chansa på att det blir en hårdför Brexitanhängare som puffas fram, EU ledsnar och det blir en hård exit någonstans under senhösten. Jag hoppas att jag har fel, men jag har svårt att se vägen.  

Björn Suneson: 71-åringen gick i onsdag-torsdags i mål på sin 7:e löpning tvärs över det amerikanska kontinenten. Omåttligt imponerande, 524mil på 97dagar. Redan i lördags påbörjade han sin anpassning till ett vanligt liv genom att delta i Haga Parkrun.

THQ Nordic: Presenterade en riktigt bra rapport dock utan att något stort uppköp presenterades. Efter den inledande rusningen följde lite vinsthemtagningar och vid stängning hade aktien backat en procent. Jag misstänker att de senaste veckornas positiva trend gjort att den positiva rapporten redan var inprisad. Det tar tid att bygga vidare i stora företag. Till en viss gräns fungerar en karismatisk ledare väldigt bra, sedan är det andra strukturer som måste komma på plats. Min bedömning är att det är det bygget som pågår.

H&M: Som jag tidigare noterat så är H&M ett alldeles utmärkt utbildningsobjekt. I veckan köpte Stefan Persson H&M-certifikat för 150miljoner kronor. Jag har försökt att läsa på vad det innebär och jag har någon form av uppfattning men jag är inte tillräckligt säker för att presentera den här. Och framförallt är min kunskap inte i närheten av att vara tillräcklig för att själv försöka mig på någon typ av certifikatsinvestering.

EU-val: Självklart har jag tagit vara på min medborgerliga rättighet och röstat. Det är viktigt att värna de demokratiska värdena. I övrigt tycker jag att det varit väldigt svårt att bilda sig en riktigt uppfattning om vad partier och kandidater verkligen vill och sedan dessutom kan göra. Inledningsvis och faktiskt lite längre tyckte jag verkligen att valtempen var väldigt låg. Det tog sig på slutet, men jag är långt ifrån säker på att jag därmed tycker att det blivit bättre. Debatterna har präglats av hårda ord som nästan spårat ur i personangrepp. Det har varit svårt att hålla sig till frågorna som EU verkligen kan påverka i förhållande till de enskilda staterna. Det har också varit mycket kring att kritisera vad andra tycker snarare än att komma med något konstruktivt. Men det här är bara att vänja sig vid och inget att deppa ihop över. I en värld med handelskrig mellan Kina och USA behöver vi ett kraftfullt EU!

Sommartider: även om värmen inte bara varit närvarande så börjar det kännas som sommartider och därmed en massa aktiviteter och avslutningar. Denna vecka blev det 2 kvällsaktiviteter med jobbet, en avslutning på innebandyn, blodomloppet, studiedag på skolan. Jag vet inte hur jag kom på den briljanta idén att då också passa på att byta plattform för bloggen. Den nya finns på subdomänen new men jag hoppas kunna flytta den till roten i början av veckan. Men det var tydligen inte en “bara”-uppgift. Varför flytta? En lite gammal byggare som inte erbjöd en enkel kommentarsfunktion, ingen rss-feed samt ett rätt krångligt uppdateringsförfarande. Jag hoppas att det blir bättre.   

2 svar på ”Intensiv vecka

  1. Egentligen fattar jag inte mycket av det ekonomiska, men likt förbaskat är det ganska intressant! Fast jag tycker det finns intressantare ämnen! Tex hur det går med odlingarna mm!

    1. Om någon vecka är det kanske läge för en odlingspecial med lite bilder! Just nu skördar vi rabarber och ser till så att potatis, rödbetor, morötter och sallad hålls något sådär ogräsfria. Inne växer tomat och paprikaplantorna vidare, snart dags för ute.

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.