Ekonomisnack med frisörskan

Ekonomisnack med frisörskan

Häromdagen reflekterade jag lite kring att personlig service i framtiden kommer att betraktas som lyx. När jag i veckan var hos min frisörska så tänkte jag stilla att det nog också är ett yrke som kommer att robotiseras göras väsentligt billigare och enklare i framtiden. Men de som vill ha lite mer nyskapande frisyrer och framförallt den personliga servicen kommer att betala extra för det.

Men det roligaste med besöket denna gång var att vi halkade in på att prata om ekonomi. Vi har avhandlat både det ena och det andra under våra klippningar men aldrig ens varit i närheten av privatekonomi så därför blev jag rätt förvånad. Vi pratade både i termer om när man skulle känna sig ekonomisk oberoende och hur man då skulle investera. När infinner sig känslan av riskfrihet. Just nu har vi samma känsla kring att satsa mindre pengar på något med lite högre risk och så går det bra. Då grämer man sig fort för att man inte kunde satsa större pengar, men vi enades också om att vi inte var några stora chanstagare. Vi hade både lite storys kring mindre lyckade affärer men också en del lyckade och hur närheten och snabbheten idag gör det otroligt roligt och spännande.

Jag trodde aldrig att ekonomisnack skulle vara något för mig men jag blir mer och mer bekväm. Men det viktigaste för mig är att det hela tiden finns något att lära av andra. Hur de tänker och vilka avvägningar och bedömningar som ligger till grund för just deras beslut. Sedan går jag hem och läser på och bildar min egen uppfattning om en eventuell egen investering.

Jag har jobbat mig fram till en ganska konstruktiv inställning till kompistips eller tips från media som gör att jag känner att jag verkligen tar mina egna beslut. Det som egentligen borde vara ganska enkelt men som jag upplever som svårt är att faktiskt hantera sälja som säljare och inte rådgivare med mitt bästa för ögonen. Finansiella rådgivare är nästan aldrig rådgivare utan just säljare. Nästa gång jag hamnar i en sådan situation ska jag testa med bilden av “Hederlige Harrys Begagnade Bilar”.

Kommentarer är stängda.