Det finns inget dåligt väder?

Det finns inget dåligt väder?

Lördag den första juni, klockan ringer och visar 06:15. Sverige visar sig från sin bästa sommarsida eller? På schemat står handbollsturnering i Hallsberg som supporter. Jamen, vad har det med vädret att göra? Är det lite irriterande att stå i en hall och glo på handboll när solen skiner och det är 25 grader varmt ute? Nu är det så att Järnvägen Cup spelas utomhus på gränsplaner och då hade det ju varit underbart med 25 grader och sol. Istället är det omkring 10grader (plus!), rejäl vind och av och till en hel del regn som står på prognosen.

Nu är det dessutom så att jag och min fru har ett visst mått av idrottsberoende så vi konstaterade glatt att Örebro ligger ju praktiskt taget på vägen från Linköping till Hallsberg och om vi byter om lite fort och följer hastighetsbegränsingarna så sladdar vi in till första match med några minuter till godo. Vad är det då i Örebro som drar. Jo, Parkrun Örebro.

För att göra den korta historien ännu kortare så var det härliga vädret (9 grader, lätt vind och fnyk) perfekt för löpning. Arrangemanget var strålande och vi båda sprang bättre än vad vi hoppats på. Efter ålders- och könsomräkning stod frun med ett par procentenheter bättre resultat och det stämmer nog väl överens med verkligheten. Banan var superfin och ganska lättlöpt. Återigen, jag rekommenderar verkligen Parkrun, enkelt, positivt och gratis!

Planen som bygger på ett snabbt ombyte och sedan iväg håller bra. Navigator berättar av vi borde angöra Hallsberg med just några minuter till godo. Trots en myrad med bilar hittar vi en parkering lite fort. På med regnkläder och sedan mot plan 21! Självklart borde vi insett att om vi ska till plan 21 så finns det minst 20 planer till. Det är bara börja leta. Vi träffar några tjejer från samma klubb som pekar och berättar att bana 17 är ditåt! Vi vinglar iväg åt det hållet och mycket riktigt 17, 18, 19 och så 20 sedan är det slut på planer i den längan. Vi viker av runt hörnet och ser plan 37. Vi tar sikte på ett annat hörn och ser 34. Det ser ut som det är hundratals handbollsplaner på fältet. 29, det går åt rätt håll, men inte tillräckligt snabbt för frun som konstaterar att vi missar hela första matchen! 25, så längst bort ser vi 21. Långa benet först och vips så är vi framme, kanske 6-7 minuter in i första halvlek.

Vi hejar, skrattar, pratar med en massa föräldrar. Vi tar några promenader och blir varma. Vi sätter oss och tittar och blir kalla. Och så håller det på hela dagen. På det hela taget ett väldigt välordnat arrangemang. Det märks att de gjort detta tidigare. Som vanligt ser man både bra och mindre bra ledarskap men överlag väldigt positivt och få klagomål på domare (som iofs var väldigt bra). Men det häftigaste är att jag inte hörde ett enda barn klaga på vädret eller underlaget (som sakta övergick från gräs till lera). Det var snarare tvärtom, bara en massa glädje!

Järnvägen Cup arrangeras av HK Järnvägen. Det är ett stort arrangemang med 290 lag. Sannolikt är det en bra ekonomisk bas för föreningen som dessutom är långt roligare än alla pådyvlade säljkampanjer. Det är julkalendrar, toapapper, bröd, kryddor, plastpåsar, korvar, tandborstar, …

För att få in ytterligare pengar sålde de också fina turneringströjor för 250kr inkl personligt namntryck. Snygga tyckte jag men min ekonomiska junior tyckte inte att det var prisvärt. Det var däremot 1 1/5l Fanta och ett antal bars 🙂

Vi avslutade dagen med att klämma en varsin hamburgare (40pix) som faktiskt smakade bättre än den asiatiska buffén inne i stan. Hemma vid 21 efter en lång dag i ett väder som visade inte spela någon som helst roll. Det går nästan alltid att hitta någon som trivs oavsett väder. Våra grabbar gick i veckan och hoppas på regn och lera så deras önskan gick i uppfyllelse.   

2 reaktioner till “Det finns inget dåligt väder?

  1. Jag minns fotbollsmatcher när sönerna var små! Det var ofta det var regnväder och kallt! På grusplanerna, som de yngre oftast spelade på, var det stora pölar! Gräsmattorna blev till leråkrar! Utespelarna var avundsjuk på målvakterna som fick slänga sig i leran!! Hoppas spelet gick bra för juniors lag! Här har det varit trädgårdsarbete i alldeles lagombäder?

    1. Det gick överlag bra för laget! Det blev bättre spel när det inte kunde studsa så mycket utan tvingades till pass. I handboll hade målvakten den bästa gräsmattan! Trädgården fick sitt under söndagen, när det var trevligare väder!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.