Cirkus XXL

Cirkus XXL

detta inlägg placerade jag XXL på utvisningsbänken i väntan på ett värderingssystem som liknar något som jag skulle kunna tänka mig att jobba under. Efter ungefär 6v tyckte jag att det var dags att börja söka efter hur situationen hanterats. Det har trots allt varit ganska tyst. Jag hann inte ens börja gräva innan nyheten om tykna kommentarer från den nya VD’n som dock hävdar att facebookkontot var hackat. Det kanske stämmer, men plötsligt dyker det upp en samling gamla inlägg som inte heller doftar vårblomma. Om XXL vill fortsätta med mer eller mindre utpräglade systematiska härskartekniker så får de göra det utan mig. De 4 åtgärdspunkterna ger jag inget för och den anonyma undersökningen med ett odelat positivt resultat skulle jag vilja granska. Jag är inte långsint men XXL får sitta ett tag till på botbänken.

Om jag har ganska lätt att känna i XXL så är strejkröran i SAS lite svårare att ha en tydlig åsikt om. Jag kan förstå båda sidors argument, men det jag har väldigt svårt att acceptera är när vuxna intelligenta människor inte klarar av att prata med och framförallt lyssna på varandra. Jag inser att man i vissa förhandlingssituationer hamnar i någon form av chicken race, men när 100tusental människor i slutändan blir lidande får man faktiskt ta sitt ansvar och offra lite av sitt ego för att komma till bordet. Intervjun i Aktuellt häromkvällen var inte annat en pinsam. Kanske var det Jon som lyckades få dom att inse det?

Trots att april är slut så fortsätter både väder och börs att åka fort mellan mycket plus och minus. Några av företagen jag diskuterat senaste veckan har fortsatt att vara händelserika. Saabs VD har sålt aktier för 6,3miljoner. THQ Nordic toppade på 227 på en egen pressrelease som nästan andades omvänd vinstvarning. Jag vet inte om det var vinsthemtagningar eller något annat som gjorde att kursen föll tillbaks. Atlas förvärvade ett litet amerikanskt bolag och fick en höjd riktkurs varpå den gick ner 5kr? I Xintela väntar jag vidare. Dagens stora besvikelse var Fenix Outdoor som skyllde på en varm februari och lite annat. Jag har länge haft fullt förtroende för Fenix och jag vill verkligen tro att det kommer att bli ett bättre Q2, men det kan också vara att de inte är tillräckligt med i butiksomställningen. Nedgången på 5,5% var i alla fall kännbar. Lika kännbar var inte den knackiga rapporten i SJR där jag skaffade mig en bevakningspost för några veckor sedan. Jag vet inte om AKB kommer att lösa problemen men jag har känslan av att SJR kommer att repa sig ganska fort. Så det blir ett spännande Q2 för både Fenix och SJR.  

På fredagen presenterar MIPS kvartalsrapport. Jag hoppas verkligen att den motsvarar de ökade förväntningarna. Nu finns ju även MIPS i Biltemahjälmar. Jag kan se både positivt och negativt på det.

Kommentarer är stängda.