Börsblick

Börsblick

Som jag noterade i gårdagens inlägg så har det varit lite si och så med kollen de senaste veckorna. Jag kan inte påstå att jag är ikapp men jag har tittat lite på min portfölj och noterat lite sött, lite surt och lite beskt, men hoppet består.

Folksam har testat cykelhjälmar och för MIPS blev resultatet väldigt bra med placering i de tre mest rekommenderade hjälmarna. Jag har inte grävt i testet men det är intressant att det fanns ytterligare 3 varianter av system för rotationsskydd. MIPS har verkligen lyckats fått upp ögonen hos den stora allmänheten för behovet av den typen av skydd. Det borgar för att marknaden kommer att fortsätta att öka. En annan sak som slår mig är att priset på hjälmarna var generellt högt, tom för mig som ändå cyklar mycket. Med tanke på att Biltema har lyckats klämma in MIPS i sina hjälmar så stämmer säkert påståendet att MIPS-komponenten är kostnadseffektiv. Det som hänt med MIPS-aktien är att den fortsatt den stabila uppgången och nosar nu på 200kronorsnivån. MIPS köpte också upp patenträttigheter och varumärket FLUID. Jag vet inte om det kommer att få någon avgörande betydelse för framtiden men det är lite spännande att de gör ett försök att expandera inom den grundläggande tekniken. Jag tror fortsatt på MIPS, men behöver göra en rejäl funderare när (?) den passerar 200kr och för mig +100%.

Sernekes kräftgång, som jag tror till stor del får tillskrivas risker i Karlatornet, har avtagit och till och med vänt uppåt. Jag är fortfarande back 9% men det var nog nästan 20 under en period. De senaste veckorna har de formligen forsat in positiva nyheter där tilldelningsbeslutet för Linköpings nya simhall som den enskilt största. Jag såg en sammanställning över de annonserade affärerna som få pekade på 2,1miljarder för Q2 i förhållande till 1,3miljarder samma period förra året. Det ser ju superbra ut och kvartalet har ju några veckor kvar. Men då ska man ha i åtanke att simhallen står för 820miljoner och alla som har varit med i turerna kring upphandlingen av den vet att det är lite för tidigt att räkna den som klar.

THQ Nordic åker både lite upp och lite ner. De släpper massor av spel av lite olika typer och på olika plattformar. Det tillsammans med rapporter om enskilda titlar placering på topplistor för att det åker upp lite. Sedan kan något rykte ta fart om någon studio som kan vara en bra uppköpskandidat och efter lite snabba kast brukar det sluta med lite minus, kanske i besvikelse att Lars W inte sätter sprätt på sina miljarder. Jag ser det på ett positivt sätt. Det ligger helt i hans linje att noggrant värdera möjligheter och inte betala några drömpengar. Jag har inget på fötterna men jag misstänker att han haft några affärer på gång men helt enkelt inte kommit överens. Det är bra, tror jag!

Volvo verkar i en bransch som både expanderar (autonomi och eldrift) men också risker en nedgång om den allmänna konjunkturen viker. Därför var det bra med en order på 373 traditionella bussar från Dubai. Inget stort avgörande med bra med stabilitet.

2 reaktioner till “Börsblick

  1. MIPS, är det ett märke på hjälp, eller är det en sorts hjälm! Förstår du hur jag menar!

    1. Tack för frågan, ett förhoppningsvis förtydligande inlägg har publicerats:)

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.