Att skapa en strategi…

Att skapa en strategi…

och hålla sig till den! Med viss risk för att underskatta svårigheten så anser jag att det är mycket lättare att hitta en framgångsrik strategi än att implementera eller hålla sig till den. Jag tangerat min forntida investeringsstrategi, eller rättare sagt frånvaro av. Jag är övertygad om en bas av stabila utdelningsaktier och att jag vill ha en substantiell andel värdeinvesteringar (kvalitetsaktier). Rent konstruktivt kanske jag ser en fördelning kring 60/40. Innan någon reagerar så konstaterar jag att jag har ett hyffsat uppsäkrat pensionssparande och en skaplig andel i breda fonder. Men faktum är att min natur har svårt att göra detta jobb. Det blir helt enkelt för tråkigt. Det är mycket roligare och mer spännande med entreprenörer, ny teknik och spännande personer. Jag inser att jag borde hålla mig till kanske max 10% av denna kategori, men det är lite svårt:)

Senast i fredags fick jag en sån där feeling. Tålamodet tog helt enkelt slut med Veoneer så jag avvecklade en fjärdedel och tog en trälig förlust, men ibland måste man ju dra plåstret. Självfallet hade det rätta varit att komplettera med någon bra utdelare, men istället blev det en del i FundedByMe Crowdfunding och för att mildra samvetet (?) en pyttepost i Proact IT. Proact har haft en jättebra vinter och jag tar en liten del bara för att följa lite närmare. Men FundedByMe fångade mitt intresse under period när jag försökte konkretisera en affärsidé. Det är ett otroligt spännande sätt att “slippa” traditionella vägar till finansiering. Nu var det varken affärsidé eller finansiering som gjorde att jag inte gick vidare utan tillfället som öppnade sig helt enkelt inte var tillräckligt bra. Så till det som gjorde att jag fick feelingen. FundeByMe introducerades i fredags. Jag hade glimtat lite på prospektet, men inte riktigt sett rätt värdering för mig. Så när kursen mer än halverades kändes det mer spännande än Veoneer… Jag måste också medge att det är otroligt konstigt att en värdering inför en introduktion kan hamna så knasigt. Ibland är det dock lika konstigt åt andra hållet. Det känns lite för chansartat så jag håller mig i många stycken ifrån dessa. Det är en del av min strategi som jag faktiskt lyckas hålla!En som jag tycker är fantastiskt enveten och imponerande när det kommer till att hålla i sin strategi är Kronan till miljonen.

Kommentarer är stängda.