753,36

753,36

Efter det initiala glädjefnattet över att se blogginkomstmätaern stiga till 6kronor och 97öre så har det tuffat på lite upp och ibland lite ner. Efter avdrag för vad Google hänvisar till som “Ogiltig trafik” så landade mars på just 753,36kr. Den ogiltiga trafiken är säkert inga konstigheter så jag glädjer mig åt det som blev kvar. Timpenningen är fortfarande medioker. Om jag räknar med att jag snittar på 30h i månaden för skriva och administra så blir den lite över 20kr i timmen. Men som sagt, det är inte drivkraften. Det är fortfarande ett sätt att sortera tankar och reflektera samt att träna på en del personliga förbättringsområden.

Efter skatt motsvarar blogginkomsten för mars i stort sett det som gick till lite extra välgörenhet. Spin of Hope fick min normala plånbok stå för. Om jag kommer fortsätta med att låta ett överskott gå till några små välgörande projekt eller inte vet jag inte i dagsläget. Det  är ju som bekant deklarationstider och 2018 valde jag att realisera en del kapital och investera i mig själv. Jag bekostade operationen själv, fortfarande med förhoppning att någon gång få tillbaka pengarna från försäkringskassan. Hänvisningen är till likvärdig vård inom EU, men det pågår ganska många processer så jag avvaktar lite till. Men jag har samlat på mig det jag egentligen behöver. Nåväl, då jag realiserade aktier och fonder som genererat en del vinst så blir det en del skatt att betala in. Så nu har jag realiserat ytterligare lite för att kunna betala skatten på det jag realiserat:) Självklart borde jag ha satt undan pengar men jag valde att tro på en fortsatt uppgång. Min gissning lönade sig, så det är inte så synd om mig.

Jag är lite fascinerad över hur stor skillnaden i pengar det är från dag till dag och vad visningar ger i förhållande till klick på annonser. Tydligt är att klick ger mycket mer men det är verkligen inte enkelt att se sambanden. Jag antar att det har att göra med vilka avtal annonsörerna slutit. Jag kör med helt automatiskt, så det Google AdSense som baserat på några algoritmer väljer vad som ska visas för vem. Väldigt smidigt. Generellt fungerar det väldigt bra och är mycket enkelt. Visst har det varit ett antal steg innan det till slut sitter lite pengar på kontot, men inget har varit krångligt eller tidsödande, det har dock tagit lite kalendertid.

Det som också tagit tid är ett sk affiliateavtal med Bokus via Tradedoubler. Men igår blev det klart så snart kommer jag att länka upp de tips på böcker som jag haft och några till. Om man följer mina länkar och handlar från Bokus så ramlar det in några procent hos mig. Av de svenska webbokhandlarna så tycker jag bäst om Bokus så det känns naturligt för mig att testa affiliate genom just dom.  

Kommentarer är stängda.