1:a aprilskämt

1:a aprilskämt

Ja, vet inte hur jag annars ska beskriva dagens nyhet inom innebandysverige. Det internationella förbundet har beslutat att man måste spela med lindor av samma märke som klubban! Det kan ju låta som en skitsak, det är väl bara acceptera och köra vidare. Det kan väl inte spela någon roll vilken linda man spelar med. Jag är inte tillräckligt bra spelare för att bedöma det men man kan i sådana fall vända på det och konstatera att om det är en sådan skitsak, varför i hela friden ska förbundet lägga sig i? Det handlar naturligtvis om pengar! Det finns klubbtillverkare (som också tillhör de största sponsorerna) som självklart vill att deras klubbor ser ut som deras klubbar. Man ska helt enkelt känna igen dom som publik.

Det man missar är själen i innebandy. Det är fortfarande en sport för lirare och personligheter. Borta sedan länge är iofs de lata lätt överviktiga spelarna som knappt tar ett löpsteg men är gudabenådade med klubba och boll. Men kvar är ändå lirarna som vill sticka ut lite grann och då är det bara klubban kvar att personalisera.

Det finns redan i 11-årsåldern, snälla förbundet, lägg er viktiga saker, inte om strumpor är upprullade eller om lindan hör ihop med resten av klubban. Jag kan inte se hur problemet med statiskt spel löses genom lindregeln. Se till att föra sporten framåt.

Jag vet inte vilka klubbtillverkare som ligger bakom, men jag hittar inga som direkt finns tillgängliga på börsen och Assist som det bolag som hamnat i skottgluggen heter verkar vara ett litet privat företag, så det finns inte mycket ekonomiska analyser att komma med. Det är alltså mest ett ledarskapsfrågetecken till förbundet!

2 reaktioner till “1:a aprilskämt

  1. Drabbar det där även barn och ungdomar? Det verkar väldigt ”petigt”!

    1. Förbundet beslutade för två dagar sedan och jag misstänker att det sista ordet inte är sagt, men det finns alltid paragrafryttare som vill att det ska gälla överallt, så om det slår igenom lär även 11-åringar drabbas. Det kommer inte att vara något stort problem, men det är som du konstaterar ”petigt”.

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.