Träningsrelaterade aktier

Träningsrelaterade aktier

I söndag blev det ju väldigt tungt med ett enda långt träningspass som refererades. Pss sätt som jag undviker att prata om exakt omfattning på mina investeringar så undviker jag att prata i exakta termer om mina idrottsupplevelser. I det senare fallet handlar det om att jag vill just uppleva.

Men som motvikt till ultraintervallerna tänkte jag i detta inlägg titta lite mer på sportrelaterade aktier ffa på Stockholmsbörsen.

MIPS har jag redan bevakat i ett antal inlägg, se här. Området håller på att explodera där vi inte sett det sista av konkurrens, men MIPS håller på att bli en billig defacto-standard. Det är tom så att Biltema börjat sälja hjälmar med MIPS-modul. Jag har aktier i MIPS och de kommer jag att behålla.

New Wave Group är ett spännande företag som jag inte plockat in i portföljen, än. De kloka herrarna i Kvalitetsaktiepodden brukar återkomma till New Wave och då lyfter dom ofta fram den driftige VDn Torsten Jansson. Anledningen till att de länge gick under min radar var att jag hörde talas om deras del med profilkläder. Och det är jag inte tillräckligt intresserad av. Jag vet inte om det var något infall som gjorde att de också köpte upp KostaBoda och Orrefors men de sorterar in under den andra delen som jag också är måttligt nyfiken på, gåvor och heminredning. Det som jag däremot har ganska mycket erfarenhet av är, vad jag skulle beteckna som stjärnvarumärke, Craft! Jag har mängder av Craft-produkter och de har både bra passform och håller i längden. Men de samlar också in en bunt andra intressanta varumärken som Speedo, Seger och PAX. Det som talar emot just nu är att det går så bra att kursen känns lite tung att gå in i. Men det kan också vara en tankefälla.

Hövding tangerade sist i jag i fredagsinlägget. Jag har inte tittat vidare något speciellt utan vidhåller att detta hjälm-air-bag-företag får klassa in i chansningskategorin. Men förlusten minskar så kanske kan de ha vänt till 2020.

Fenix Outdoor har varit ett av mina favoritföretag genom både Fjällräven och Naturkompaniet. Det har genom åren haft en imponerande tillväxt. De senaste dagarna har det varit rejält nedåt, men bolaget är i grunden starkt så det kommer förmodligen tillbaka, men det kan ta sin tid.

Sportamore är en online-butik av allehanda sportartiklar. Sortimentet är stort och det förekommer konkurrenskraftiga priser. Jag har handlat av dom några gånger och det har fungerat bra. Men de har lite snåriga rabattregler och en ganska trist marknadsföringsinställning. Jag lockas inte till att handla oftare där. Förmodligen är det fler som känner som jag för kursen har gått från en toppnivå på strax under 160kr till dagnoteringen på under 60kr. Jag bevakade Sportamore när den låg kring hundringen men fattade tack och lov inte tycke. Jag har inte sett något som indikerar vändning så jag håller mig undan. Eller det skulle möjligen vara att de blev utsedda till Årets e-handlare 2019. Speciellt intressant är en av bakgrunderna: “Nytt för i år är även att köpupplevelsen utvärderats med hjälp av mystery shopping. De viktigaste aspekterna som ligger till grund för bedömningen är hög tillgänglighet, pris, effektiva leveranser, försändelser med miljötänk samt engagerad kundservice.”.

På listan över börsnoterade sportföretag märker vi också AIK Fotboll, men det är inte mitt favoritlag så jag hoppas över en analys, även om jag tycker att konceptet är ganska intressant. Björn Borg klassar bara in som sportföretag genom namnet. Men det verkar som om trenden vänt och det går bättre igen. Hög direktavkastning!

Det finns säkert några till som jag missat, jag får nosa vidare och kanske slå en bläng internationellt.Jag saknar några företag som på senare år seglat upp i en annars ganska konservativ miljö. Jag skulle gärna hänga med i POC (numera Investcorp i Bahrein?) och Salming, som ägs av Vätterledens Invest AB.

Kommentarer är stängda.