Trädgårds(lyx)arbete

Trädgårds(lyx)arbete

Jag vet inte varför, än. Men jag har ett lite svårt förhållande till ordet arbetet just nu. Jag brottas med att arbete och frihet har blivit någon form av motsatsförhållande. Egentligen tycker jag om arbete, något som utförs, något som ger en förändring, något som i slutändan ger tillfredsställelse. Speciellt tycker jag om arbete som ger ett resultat som jag innan inte kan vara riktigt säker på. Självklart är det roligast med positivt resultat och kan det dessutom överträffa förväntningarna infinner sig någon form av sprittande känsla i kroppen. Men förbluffande ofta finner jag också en typ av förnöjsamhet även i mindre bra eller direkt dåliga resultat. Det ger mig en möjlighet att grunna på andra möjligheter alternativa vägar.

Ja, jag tycker om arbete och att arbeta i trädgården är  förvisso lyx men det är ändå arbete, därav rubriken.

Det blev ju lite halvpaus på våren. Jag håller tummarna för att mina förgrodda potatis fortsätter att gro (inte så orolig), och att morots- och rödbetsfröna inte frös sönder under frostnätterna. Våra försådda tomater och paprikor har tagit sig riktigt bra och det är hög tid att plantera om och binda upp. Men det är ett bra söndagsarbete. Idag tog junioren och jag hand om lite uteväxter. Vanligtvis åker vi till en blomsterträdgård och handlar en massa växter för säkert 1000kr, men i år blir det ett alternativt försök. Några Perlagoner kunde jag inte låta bli, men i övrigt blev det ett par påsar frön som inhandlades och idag skickades ner i diverse krukor och en rabatt. Tanken är dessutom att kunna återvinna en del frön till nästa år.

Då potatisen, rödbetorna, morötterna och en återvunnen rad med jordgubbar inte tog upp hela landet så flirtade jag lite med fru Frihetskraft och sådde ett par rader sallad.

Rabarberna växer så det knakar och vinbären och krusbärsträdet verkar tycka att det frirensade livet är prima skoj.

Normalt ogillar jag ogjort arbete skarpt. Det enda undantaget är när man fått “hjälp” av barnen. Resultatet av såhjälpen blev en skön jordhög på det nystädade hallgolvet. Men så blir det när man inte gör saker i rätt ordning. Å andra sidan var det ett medvetet beslut att göra det i den ordningen för det var idag viktigare att få huset städat än fröna i jorden.

Kommentarer är stängda.