THQ Nordic → Embracer Group

THQ Nordic → Embracer Group

Jag tycker att THQ Nordic är ett av de mer spännande företagen på börshimlen just nu. Därmed inte sagt att de nödvändigtvis är ett företag med de allra största ekonomiska förhoppningarna. Men de har en liten egensinnig stil som VD Lars Wingefors antagligen månar om att odla. De fortsätter att hålla till på First North och gör inte så mycket väsen av sig mellan rapporterna. Det händer att de gör en blixtrande nyemission eller någon form av förtäckt omvänd vinstvarning. Men i samband med rapporter kommer det nästan alltid något eller några uppköp, nästan alltid i kombination med ett överraskande bra resultat. Jag medger att jag är imponerad av jag inte hör några rykten som visar sig stämma. Dvs inga läckor. 

Denna gång var inget undantag. Starkt resultat trots en intensiv utvecklingssatsning. 3 uppköp och en försäljning. Ett namnbyte på koncernnivå till Embracer Group (THQ Nordic kommer att finnas kvar som division/affärsområde). Föreslagen split 3:1. 

Uppköpen verkar ligga helt i linje med affärsmodellen och det sålda utanför. Det som ligger utanför är segmentet med online mobilspel. Otroligt hett men också svår konkurrens och inte självklart enkelt att tjäna pengar. 

Så efter denna positiva rapport utan större if ‘n buts så kan man förvänta sig en rejäl kursrush. Som mest var den också upp mer än 7% men i det bistra börsklimatet så var tom ner en halvtimme innan stängning men repade sig och stannade på + knappa 2%. 

Om det inte hade varit för den ganska turbulenta börsvädret hade jag varit närmast euforisk kring framtidsutsikterna för THQ, nu håller jag bara hårt i min post och håller tummarna. 

Dagens kanske mest underhållande nyhet var nog ändå den om att Liseberg beslutat sig för att inte äga aktier i utländska företag längre. Det innebär att de måste göra sig av med innehavet i Disney.  1984 köpte de 10 aktier för totalt 280kr. Bara det i sig får min fantasi att leka. Hur togs det beslutet? Vad låg bakom? Vad fick stå tillbaka? Courtaget? Nåväl, nu har det efter några splitar blivit 480aktier och då en kostar omkring 137dollar så blir det cirkus 614 000kr. Tyvärr finns det inga garantier men visst är det magiskt häftigt med en del sådana historier, där tiden gör jobbet!  

Kommentarer är stängda.