Sommarkänslor i trädgården

Sommarkänslor i trädgården

Det är inte lätt att få tiden att räcka till under våren. Det är mängder av aktiviteter och i år har jag dessutom höjt ribban lite grann i trädgården. Idag armbågade jag ut timmarna som krävdes för att plantera om tomaterna och paprikorna. Det var egentligen dags för två veckor sedan men bättre sent än aldrig. Då jag inte fullt ut litar på vädret har vi nu huset nästan fullt av plantor.

Mina sommarblommor har börjat titta upp! Det är alltid lite extra speciellt när sådda frön förvandlas till en växt och det lilla gröna börjar titta fram ur den bruna jorden. Jag får lite extra energi av det.

I landen har potatisen börjat visa blasten. I lite resningsiver höll jag på att förväxla en prima potatis med en tistel. Tur att fru hade blicken med sig. Både morötter och rödbetor har också börjat kika fram. Det är dubbelt positivt när rätt växter kommer upp och det går att särskilja från ogräset. Jordgubbsplantorna är ju inget problem att se, men jag funderar på hur jag ska lyckas skilja salladen från naten? Det får bli nästa veckas problem. Om jag får det att låta som jag sköter all rensning själv så var det inte alls fallet idag, I valet att plugga matte till nationella prov eller rensa ogräs valde fru det senare:)

Men dagens höjdpunkt i trädgården var årets första skörd som resulterade i en magisk rabarberpaj. Efter många års provande så njuter även barnen av pajen och inte bara vaniljsåsen! Vårt recept är svinenkelt!

  • Skala och skär rabarberna i halvcentimeter breda skivor,
  • i med dom i en pajform,
  • häll över så mycket socker som samvetet medger,
  • toppa med en bra dos kanel,
  • strö över ungefär lika mycket vetemjöl (eller kanske lite mer) som socker
  • samt ett tunt lager havregryn.
  • Sist tar man fram osthyveln och hyvlar över ett lager riktigt smör.
  • 20min på 225grader i ugnen.
  • Serveras halvljummen med vaniljsås!
Kommentarer är stängda.