Serneke och ett smultronställe

Serneke och ett smultronställe

Jag brukar veta vad jag tycker men i detta fall är jag väldigt kluven. Serneke är ett snabbt växande företag inom bygg, entreprenad och fastighetsförvaltning. De signalerar med VD och storägare Ola Serneke i spetsen ett väldigt modernt företag, med värderingar som bygger på energi, engagemang och mod. De jobbar med en räcka spännande högprofilprojekt såsom exv Karlatornet, Northvolt Labs och Campus Eskilstuna. De tydliggör sin inställning till miljö och har en aktiv sponsring. Börskursen har inte varit så munter den senaste tiden men delar av siffrorna pekar på en fortsatt expansion. Den största oron ser jag i sektorn som sådan. Hade det inte varit för ett men så hade jag tagit en lite post och börjat känna på Serneke på riktigt.

Men, vad är då men:et? Och vad är det som gör mig så kluven?

Jo, Serneke har gått in med ett 40%-igt i mitt smultronställe Världsmetropolen Fjätervålen. Nu är det inte så att jag misstror Sernekes investering på något vis. Till den är jag ganska neutral. Det är en rejäl utmaning att omvandla denna lilla pärla i småskalighetens tecken till en kommersiellt gångbar produkt. Det de gjort hittills med elljus till 4km längdspår är dock på rätt spår(!). Men det som oroar mig är att kommersialiseringen ska gå för långt och den genuina fjällkänslan försvinner. Det finns inte mycket som kan få mig att må så bra som en vecka eller långhelg i just Fjätervålen. Det avskalade nästan minimala passar mig perfekt. Det är nära till allt. Det finns inga liftköer, inte ens under sportloven. Det är tom så att de förvånat meddelade på facebook att det hade haft köer. Ändå är skidåkningen både utför och på längden tillräckligt bra för mig. Nu åker jag iofs telemark, och skulle sakna en del svart om jag åkte slalom.

Serneke säger på sin hemsida följande:”– Planen är att bevara och utveckla det som är unikt med Fjätervålen men att utveckla anläggningen med långsiktigt hållbara lösningar i fokus. Ambitionen är att bli Nordens mest hållbara fjälldestination och en innovativ testbädd för hållbart byggande och digitalisering.

Lyckas de med det så är jag nöjd och kommer att återkomma. Det som talar för är att de faktiskt identifierat en del av problemställningen. Det som talar mot är att det kommer att behövas storlek för att lyckas.

Avslutningsvis har jag tillsammans eller tack vare min fru tagit ett mikromyrsteg till frihet genom hemlagad gulasch till middag. Det bästa var när dotter konstaterar att det var godare än Felix! Bättre komplimang får man inte.

Kommentarer är stängda.