Semester

Semester

I början av veckan var jag mer än någonsin i behov av semester. Nu är det sent fredag eftermiddag och jag sitter adrenalinstinn och biter på naglarna. Kommer vi att hinna wrappa ihop det sista? Vi har inte hunnit med allt, men det viktigaste. Mitt team har gjort en heroisk insats. Jag hoppas att jag aldrig kommer att beordra övertid eller tvinga min personal att ställa om sina semestrar för att nå mål som bara jag har satt upp. Jag jobbar mycket hellre med förtroende och delaktighet. Såsom denna gång slutar det oftast med att ett helt gäng sluter upp och hjälper varandra in i det sista. Hela vecka har präglats av att vi tillsammans gjort det som krävs. Några har kommit in från sin semester, andra har fixa något litet hemifrån, några har jobbat över, de som tagit störst ansvar har hittat nya vägar när de upptrampade stigarna blockerats, alla har dragit sitt strå till stacken! Det är som magi och ljuv musik. Då är det kul att jobba! Med den positiva känslan tar jag semester från jobbet, jag vet att hösten kommer att bli kämpig, men det tar jag då! 

Jag hade nog tänkt att summera vårterminen men tjänstbyte, bloggande, massor av tankar, fortsatt rehab, ekonomi, formen, … Men jag lämnar det, just nu surfar jag vidare!

Lite paradoxalt kan tyckas, men idag dock till slut Postnord upp med ett kantstött paket innehållande min nya pendlarraket (elcykel). Jag fick alltså inte chansen att inleda en god vana innan ledigheten, men det ger mig å andra sidan ett gyllene tillfälle att utnyttja kraften av en ny termin med nya vanor! Det ska bli så otroligt skönt och roligt! Jag har varit omåttlig avis på min fru som sedan en månad oförtrutet cyklat trots måttligt roligt väder alla dagar. 

Semestern kommer att bli en svemester! Inte av någon flygskam utan för att vi tycker väldigt mycket om Sommarsverige, det finns så otroligt mycket roligt att se och uppleva.  

Mitt andra studieobjekt på börsen vid sidan om H&M, Oasmia har i veckan levererat både det ena och det andra. I inlägget om företagsrenovering så pratade jag om det, men efter det har de presenterat ytterligare ett team som hjälper och stöttar (Business Advisory Board) med ett antal, tydligen, välrenommerade namn. Idag presenterade man också en rejäl överenskommelse med storägaren Arwidsro. Det gör att man både bygger kunskap och kapital. Förhoppningsvis fortsatt ljusning. Det var under en period lockande att komplettera på de extrem låga nivåer som var men jag är stolt över att ha motstått. Jag följer helt enkelt min plan att sänka riskerna och innan dess inte dra på mig några nya. Sedan är det självklart surt att just nu inte vara med på resan genom en större hävstång. Men i den här typen av bolag kan det hel plötsligt gå hål på ballongen, så jag är nöjd och glad!

Lite extra nöjd är jag också med rubrikbilden som är mina vårsådda sommarblommor. De första slog ut precis lagom till semestern!

Kommentarer är stängda.