Odlingsspecial

Odlingsspecial

Det ska sägas direkt att jag inte är någon trädgårdsmästare, inte ens på hobbynivå. Men jag har alltid tyckt det varit roligt och rogivande. Tyvärr har jag ganska ofta låtit något annat komma i vägen och helt plötsligt är det för mycket ogräs för att det ska vara roligt. I år har jag anammat tandborstmetoden på mina odlingar och jag är omåttligt stolt över hur bra det ser ut!

Mina på köksgolvet förgrodda potatisar växer så det knakar. Lite halvhjärtat kupade kanske men det brukar bli bra ändå!

Fjolårsmorot och årets potatis

Jag har ju också ett par rader av vardera morötter och rödbetor. Nu börjar det bli enkelt att rensa! Det är förutom en lynnig sak som klär ut sig till morotsblast väldigt enkelt. Dock är det hög tid för att glesa ut. Det blir perfekt till frukostjuicen!

Rad tjock med morötter.
Vackra små rödbetor!

Vi skickade ju också ner ett par rader sallad. Trots att de fick några veckors senare start så har de tagit sig fantastiskt och det går nog att börja plocka lite. Nu jag verkligen inte någon salladsfantast men jag uppskattar skönheten.

Snart plockbar sallad

När jag grävde upp landet räddade jag också en rad med jordgubbar. Några gubbar kanske det blir:)

Blommande jordgubbsplantor

Tomaterna och paprikorna som såddes för vad som känns som en mindre evighet har växt till sig och börjar få utetid för att stärka sig. Alla fick inte plats inne efter omplanteringen och de som stått ute har fått tjocka fina stammar och en mörk grön färg på bladen. Inneplantorna är lite längre men smalare och glåmigare.

Starka härdade tomatplantor
Lite trötta paprikor efter en utedag

Hela familjen har denna vår drabbats av någon form av rabarberpaj-begär. Trots det syns det inte på mängden stjälkar och elefantblad. Dags att skörda och frysa in en del till sämre dagar!

Skog av rabarber

I övrigt ser det ut att bli en del krusbär och vinbär och på ett par av äppelträden finns det bra med kart, men på Åkeröna ser det glest ut och körsbären verkar inte riktigt ha tålt de kyligare perioden.

En reaktion till “Odlingsspecial

  1. Så flitiga ni är! Ser riktigt proffsigt ut! Mina potatisplantor i pallkragen växer som attans! Oh får de lite regn också så kanske det blir färskpotatis till midsommar! Får nog köpa en påse dillfrön också!! Ett jädrans åskväder är det här i Örebro! Hoppas Lena klarar sig från det!☔️

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.