Nedräkning inledd

Nedräkning inledd

Även om en utmaning och ett race finns med i bakgrunden hela tiden och jag jobbar medvetet och tålmodigt med uppbyggnad så infinner sig en speciell känsla de tre sista veckorna inpå. Jag övergår från att ha en ganska luddig planering som i stort går ut på att ta så många chanser som möjligt till bra träning till att försöka styra upp och få till några nyckelpass. Jag brukar också räkna med att den tredje sista veckan är sista chansen att bygga upp något, sedan är det för sent. Därefter är det mer att försätta kroppen i ett utvilat men ändå piggt och alert tillstånd. Jag brukar köra nästan lika många pass per vecka men successivt minska tiden. Normalt kör jag 8-10h per vecka, med några toppar på 12-14h. Näst sista veckan minskar jag till 5-6h och den sista som bara blir 5dagar kör jag 2-3h. Jag försöker köra 48h helvila inför loppet. 

Denna vecka blir det således ett antal längre pass, men inget monsterpass. Jag lägger också möda på att prova utrustning för att se om eventuella kompletteringar behöver göras. Jag tänker igenom nutritionsplanen (dvs vad jag behöver komplettera med för äta och dricka). Jag tänker tillbaks på gamla erfarenheter och kommer på att det är dags att köpa Saltsticks spetsade med koffein. Det kan ju tänkas behövas resorb också. GT-tabletter fungerar alltid bra. Sedan är det en massa bars och framförallt cola som alltid fungerar. Middag och frukost har jag också beställt i samband med anmälan. Det blir spännande att se vad det blir. I värsta fall kanske jag får be vänliga fru att åka och köpa pizza. Vid ett tillfälle har jag drabbats av cravings för Red Bull, något som jag aldrig använder annars. Jag får fungera om det är läge att ha med. Jag brukar försöka undvika värktabletter men ibland slinker en eller annan ner. 

Hårdvarumässigt är det som sagt lampor som behöver provas ut, ffa så att jag har en vettig batteriplan. Reservcykeln behöver ett nytt bakdäck, något som beställdes för en evighet sedan tillsammans med slangar. Först restades slangarna och när jag fick dom att titta på alternativ så hade däcken också tagit slut. Jag börjar ledsna på Cykelkraft, de svarar snabbt på mail och har bra priser men de verkar inte ha ordning på lager och turordning i samband med orders. 

Slutligen behöver någon form av målbild ta form. I grunden är det en utmaning och en upplevelse, inte någon tävling. Det kokar ner till att jag väldigt gärna vill kunna hålla ihop och köra någonting under alla de 24timmarna. Kan jag köra 24varv så är jag supernöjd. Beroende på yttre förutsättningar kommer jag att börja försöka köra ett varv i timmen och vila de kvarvarande minutrarna. Det torde innebära ungefär 16-18h cykeltid. Det känns lite offensivt, men finns dagen där så kan det fungera. Planen är att inleda väldigt lugnt och kontrollerat med noggrannhet kring äta, dricka och vila. Känner jag att det finns avsnitt som börjar blir krångliga så får jag väl gå av och leda cykeln några meter per varv. 

Just nu känns det harmoniskt och bra. Lördagens Parkrun innebar nytt PB efter operation med 10s så formen är i antågande. Tyvärr sammanfaller återgång till arbetet med de veckor när hypokondri och lite spetsigare humör kommer som ett brev på posten med den mentala laddning de sista två veckorna. Jag har saknat detta! 

5 reaktioner till “Nedräkning inledd

    1. Racehär, det var ett kul ord! Att vara racehär! Precis det blir superroligt!

  1. Härligt med race!? Tänkte på dig när jag trampade på i kanten av gamla e4:an, nuvarande 600! En evig raksträcka och motvind! Det är inte roligt! Stora timmerbilar och tre stora traktorer med redskap efter! Fast det slipper väl du! Annars var det en mysig cykeltur! Cykeln fungerade jättebra! Jättesköna handtag som jag inte fick domningar i händerna av! Och lätt att kliva på och av! Tror jag kommer att cykla många mil med den, fast absolut inga 24 timmars lopp??‍♂️ Hjälmen var en mipshjälm!

    1. 600:an är väl inte den roligaste av cykelvägar. Jag håller mycket hellre till mindre vägar och just nu mycket MTB och då helst utanför vägarna! Härligt att cykeln verkar bra. Domningar i händerna är inte så roligt. Kan åtgärdas med cykelhandskar och eventuellt korrigering av styre eller styrstam, men det slipper du kanske nu alltså! 24-timmars är ju egentligen galenskap, så hitta glädjen i det just du gör! Jag antar att det finns en anledning till att det bara arrangeras ett sådan lopp i Sverige på år och då inte med så fantastiskt många deltagare:) MIPS är bra, tror jag. Och även om nya VD’n tydligen inte var någon riktig muntergök så tror jag företaget och deras koncept.

  2. Att jag åkte 600:an var den kortaste vägen! Har kunnat åka mindre vägar, men det hade blivit dubbelt så långt! Helst vill jag cykla på gång och cykelvägar! Jag fick hjälmen så det var killen som provade ut den!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.