Många bäckar små

Många bäckar små

jag konstaterade igår att rapportfloden inletts. Det var ju verkligen ingen munter start som Proact bjöd på och nedgången fortsatte under dagen. Som någon påtalade så förklarar rapporten den stora insiderförsäljningen av tysklandschefen i mars. Jag är inte helt övertygad om rättheten i antagandet att det finns ett samband, men är det så är det inget annat än bedrägligt. Lite olustigt intressant på något vis. 

Mycket roligare rapporter bjöd fredagen på. För min del imponerade Castellum med positiva siffror och en VD som ser framtiden an. Jag tycker om när det finns en medvetenhet men också en viss kyla. De gör en satsning i Helsingfors som verkar ligga rätt i tiden men det går kanske lite långsammare än önskat. VD konstaterar dock att det är inget svårt att köpa fastigheter men att göra det i rätt tid är tricksigt. Några analytiker förutspår att Castellum kommer att utvecklas bättre än snittet för fastighetsbolag. Jag vet inte det, men min lilla Castellumpost går i alla fall bra och får vara kvar ett bra tag till.

Vitrolife som jag har på min bevakningslista levererade en bra rapport och steg följaktligen rejält. Det är ett spännande företag som tillhandahåller produkter inom fertilitetsbehandling. Tyvärr tror jag att det är ett marknadssegment som kommer att öka. Det finns mycket starka känslor inblandat och därmed väldigt mycket beslutskraft. Fortsatt bevakning.

IKEA-sfären har ökat sitt engagemang i H&M. Jag vidhåller att det är spännande, men jag är mer och mer övertygad om att det kommer att dröja innan vi får svaret på vad som pågår.

Jag tror att detta är första semestern som jag ägnar tid åt att fortsätta att lägga informationspusslet på ett antal företag. Kul!

Kommentarer är stängda.