Lite smått och gott från veckan som gått

Lite smått och gott från veckan som gått

BTA lärde jag mig vad det betyder. Ett av mina mindre överlagda innehav Heliospectra tvingades till en nyemission. Efter mycket dubier och en väl timad order så valde jag att betala in pengarna för min tilldelning. Så då fick jag helt plötsligt 3 varianter av Heliospectra, dels de vanliga stamaktierna, dels TR (teckningsrätt) samt då BTA. På Avanza hittade jag svaret: “BTA står för ”betald tecknad aktie” och bokas in till din depå efter att du anmält dig för att teckna fler aktier i ett bolag genom en emission. Vid samma tillfälle som BTA bokas in på din depå så bokas dina teckningsrätter ut. BTA bokas automatiskt om till den vanliga stamaktien så snart aktiekapitalhöjningen är klar hos Bolagsverket.”.

Jag fick grönt ljus från min superba sjukgymnast att fortsätta på inslagen linje. Han inledde som han brukar med en harang om att känna efter, inte kliva över gränsen, var långsiktig och allt kanske inte kommer att gå att göra. Sen skrattar han lite och konstaterar att det inte behövs någon pepp! Några nya övningar och återträff strax innan midsommar! 3 löpningar på 5 dagar fungerade också. Det var länge sedan jag gjorde det, vårkänslor!

Jag gjorde min operation i Belgien och det har minst sagt varit lite stökigt att få den betald. Reglerna är egentligen ganska enkla och klara men förmodligen ser Försäkringskassan en chans att spara en del pengar och låta oss patienter stå för fiolerna. Jag har inte riktigt haft kraft att starta processen, men jag inser att det är lite för mycket pengar för att bara hänvisa till det hittills positiva resultatet. Jag får helt enkelt se det som en lite frihetsbiljett och inleda kampen. Jag var på kliniken och hämtade alla journaler. Många sidor var det.

Jag tipsade för ett tag sedan om en del trail-race. Tyvärr glömde jag ett av de mer spännande. Omberg runt, 31km verklig terränglöpning. Jag hoppas på ett gästinlägg från min fru som var och sprang! Grym tjej med rätt inställning. Hon har fått plats i ett fantastiskt event som i sommar går över ett antal dagar och på kvällen efter racet konstaterade hon att så här trött får hon inte vara om det ska gå vägen! Nöjd med dagens insats fanns blicken på rätt ställe! Framåt!

Serneke har haft en lite omtumlande vecka. Trots ett positivt resultat så meddelade att det inte blir någon utdelning för 2018. Det sticker lite i ögonen. Speciellt när de är huvudsponsorer till Olas favoritlag (Frölunda) och lassar, antar jag, in ett antal miljoner. Finanschefen låter meddela att man vill ha en stark finansiell position i rådande situation. Jag misstänker att det är Karlastaden som pockar på uppmärksamhet. Senare i veckan meddelade Serneka att de tecknat ett 7-år långt ramavtal med Specialfastigheter som kan vara värt uppemot 2,5 miljarder. Jag tycker om lite egensinniga personer som vågar gå egna vägar. Rationellt vet jag inte men känslomässigt stannar jag kvar med Ola, och det beror verkligen inte på att vi delar favoritlag…

Assange, nej han förtjänar inte mer text än så.

Det är inte ofta jag prioriterar TV-tittande men söndagen erbjöd en riktig höjdare. Paris-Roubaix är en cykeltävling på ungefär 26mil varav 55km är på sk pavé (gatsten). Magisk tävling, missa den inte nästa år:)

Inte fullt lika upphetsande, men lika stor för golfvärlden är Master på Augusta. Tyvärr inga svenska framgångar. Jag har heller inte någon kanal eller ork för att se slutet. Men det väcker en massa glada minnen med goda vänner och vårgolf i skåne. 

Kommentarer är stängda.