Kry

Kry

Jag har ärligt talat ledsnat ihop fullständigt på vårdcentralerna. Det var inte ens enkelt att ta reda på vilka telefontider som gäller. För det har jag lärt mig att det inte finns någon som helst möjlighet att göra något på plats, i vissa fall går det att logga in på 1177, men det utbudet är ganska begränsat. När man ringer så måste man hänga på låset för att kunna få en bokad telefontid som inte går att byta eller göra något med. Ringer man lite för sent så har telefontiderna tagit slut för dagen och man måste prova igen nästa dag. Det är inte så konstigt att folk åker upp på akuten istället. Eller använder sig av någon nättjänst. Tack och lov så tillhör både jag och min familj den frisk sorten så vi har inte så stor erfarenhet av detta men iom min operation blev det ju några extra tillfällen och nu var måttet rågat.

I söndags noterade min fru ett runt rött dryga 5cm stort märke på vaden. Jag konstaterade att det förmodligen var ett tryckmärke och tänkte inte mer på det, men igår och idag noterade jag att märket var kvar och att jag är lite segare än vanligt. Jag tillbringar ju rätt mycket tid i naturen så det är ju inte långsökt att tänka fästingbett och borrelia (TBE-vaccin har jag fixat). Jag brukar dock inte få fästingar på kroppen och har heller inte nu noterat någon. Midsommar erbjuder ju några bra träningsdagar så jag är verkligen inte sugen på några extradagar av krasslighet och chansa. Och då gick vårdcentralen bort och Kry-appen laddades ner.

Svar på några enkla frågor i formulärform, ladda upp ett foto och sedan vänta knappa halvtimmen, som dock kunde användas till annat.

En Arvid kontaktade mig, ställde några frågor och ville att jag filmade vaden. Hans snabba diagnos var troligen fästingbett och för säkerhets skull fick jag antibiotika utskrivet. Smidigt och enkelt! Jag är positivt överraskad men ärligt talat också en smula skeptisk. Jag inser att en läkare på vårdcentralen knappast gjort någon annan bedömning och resultatet hade blivit detsamma men det hade kostat mig ett par timmars arbetstid, eller tid av livet. Risken finns naturligtvis att vårdkvaliteten blir lidande och istället för att tjäna några timmar så blir det felbehandling med allt vad det innebär. Men när självdiagnosen och nätläkarens diagnos stämmer överens så känner i alla fall jag mig trygg.

Kommentarer är stängda.