Jag är ekonomiskt oberoende!

Jag är ekonomiskt oberoende!

Nej, verkligen inte i ordens rätta bemärkelse. Det är snarare en lek med ord och negationer. I praktiken vill jag säga att jag inte är beroende av att ständigt ha koll på min portfölj och mina fonddepåer, dvs min ekonomi. Annars kan det ibland kännas som att jag är en lite som småknarkare när jag några minuter i 9 gärna loggar in på Avanza och skannar igenom morgonens nyheter om mina företag och gärna spanar in de initiala rörelserna på börsen. Detta är tyvärr ganska ovanligt då många möten startar just 9 och det är lite av en prestigesak att inte bara dyka upp i tid utan också vara mentalt närvarande. Lunchen erbjuder ofta en snabbanalys av det som hänt under förmiddagen och kanske tom en flukt på det övriga nyhetsflödet. Det är också då de flesta köp/sälj-besluten tas, jag kanske snittar på 1-2 i veckan. Ibland kommer jag hem så att jag kan ta en koll innan stängning 17:30. Är jag riktigt i ekonomiform så gör jag en mindre företagsanalys på kvällen eller under helgen.

Annars är det en lite höjdpunkt på dagen att titta in på lite av de fantastiska bloggarna jag gärna läser.

Nu har det varit några verkligt intensiva veckor med massor av aktiviteter och äventyr och en hel del arbete som krävt lite plusengagemang. Och det är då jag kan konstatera att mina principer eller genomarbetade prioriteringar hjälper mig att välja och då har helt enkelt ekonomiintresset fått stryka på foten. Det har självklart också satt sina spår i ämnena som berörts på bloggen. Hur känns då det och vad händer med besparingarna? Det känns bra! Jag väljer i turordning min familj, min träning och mitt arbete och sedan kommer resten. Då jag är medveten om att det kommer veckor där tiden helt enkelt inte räcker till bygger mina finanser till stor del på stabila fonder och aktier. Visst händer det att även större företag snubblar till backar en hel del men hittills har de stora stabila repat sig, exv har Husqvarna repat sig från back 15% till nu plus 10%.

Sedan är det givetvis så att de roligare lite mer kryddstarka företagen både kan åka hiss till källaren (och bli stående) eller ta turen till penthouse. Men då dessa inte har någon substantiell tyngd så sover jag gott om nätterna och har lätt att fokusera på annat.

Jag är inte helt säker på att jag skulle vara speciellt ekonomiskt oberoende om jag var ekonomiskt oberoende!  

2 reaktioner till “Jag är ekonomiskt oberoende!

  1. Hahaha! Ibland är det ju som sagt roligt att läsa lite ekonomi också! Och som jag sa, så lär jag mig någon varje gång, kanske! Hoppas du snart hittar på en cykel som du kommer att trivas med! Ska pumpa min och ta en tur! Fast det är ju ” bara” en vanlig trampcykel med ganska många växlar!

  2. Det är bra och roligt med riktiga cyklar. Elmotor är ju lite fusk.
    Ekonomi är faktiskt ganska skoj. Och lära sig är ännu roligare.

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.