Isaberg, övriga aktiviteter

Isaberg, övriga aktiviteter

I gårdagens inlägg behandlade jag mest MTB på Isaberg. I dagens inlägg blir det alla (?) andra aktiviteter, och det är ganska många.

Nytt för i år är rodelbanan som ger 1000m skön fartkänsla nedför berget. Jag har aldrigt åkt rodel, men jag misstänker att det egentligen inte finns så mycket likheter med verkligheten. Gissningsvis skulle en rodelåkare snarare säga att det är som att åka berg-och-dal-bana. Det är precis vad det är. I dalstationen hoppar man på  något som liknar en större kälke så får man skjuts upp till toppen för att där släppas fri nedför berget. Kälken åker dock på rälsar som ser ut precis som på moderna berg-och-dal-banor. Man väljer själv att bromsa och ta kurvorna i den hastighet man vill. Vagnarna kommunicerar också med varandra och bromsa automatiskt om man kommer för nära varandra. Så en försiktig general kan förstöra för en fartgalning. Kul aktivitet för mellan 50-90kr per åk beroende på ålder och antal åk. Tyvärr inget man kan ägna hela dagar åt…

Vidare kan man testa på att köra/åka terräng-segways. Jag höll på att skriva att den aktiviteten har vi inte funnit prisvärd, men sanningen är snarare att det finns åldergräns som gör att hela familjen inte kunnat delta. För 185kr kan man vingla runt en halvtimme. Banorna ser superroliga ut och det kanske är något vi testar något annat år. Det finns ju alltid saker som är sådant som jag gärna vill ha testat, men också kan låta bli. 

Det finns en höghöjdsbana som vi kört tidigare men inte i år. Systemet känns säkrare än på en del andra ställen men också lite krångligare. Banorna är väldigt underhållande och de flesta av oss får lite högre puls på åtminstone några utmaningar. Vi hade mycket nöje av att se ett av de nya hindren som en hel del fick jobba med för att övervinna en del hjärnspöken. Från högt upp i en tall skulle man kasta sig ut och lita på att bromsen fångade upp en, tänk bungy jump men i klätterutrustning och från max 10m. Jag och dottern hade gärna provat bara den, men i år valde vi bort höghöjdsbanan. Den kostar 290-360kr för 2h. Vi spar pengarna och åker till Sörsjön senare istället. Mer klättring för pengarna tycker jag. 

En favorit i min familj är annars den hinderbana som utmanar runt hela arenaområdet. Banan är en kilometer lång och innehåller 16hinder. Vi har hittills inte klarat alla och inte tagit tid, än mindre tävlat oss runt. Men det är otroligt roligt att utmana sig och försöka lära sig. I vissa fall finns det lättare och svårare varianter av hindren. Det går att lösa en hinderbanebiljett för 30-50kr, men det ingår annars i det normala arenapasset (60-90kr). Brutalt jobbig aktivitet. På arenaområdet finns också balanslinor uppsatta. 

Inne på arenaområdet kan man också spela äventyrsbangolf. Resten av familjen spelade förra året, men jag är inte så road av just den aktiviteten så jag kan inte lämna något referat. Kostnad 50-70kr. 

På området finns också en väl utbyggd lekplats som passar barn i alla åldrar. Det finns också en liten fotbollsarena som är mer än lovligt använd, och jag tror att man kan låna bollar i receptionen. 

Sedan finns det en bunt övrigt övrigt. 

  • En sandstrand med rutschkana och liten trampolin finns på bryggan. Separat hundstrand finns också.
  • Man kan hyra kanot, kajak, SUP och trambåtar.
  • Massor av vandringsleder, med möjlighet till geocaching.
  • Fiske
  • Bastuflotte
  • mm

Inte många kilometer från området ligger Isabergs golfbana också. Om jag har spelat den så är det preskriberat vid det här laget så jag ger mig inte ens på någon mer info. 

För mig är överflödet av aktiviteter lite av ett problem, men ändå inte. Jag hinner helt enkelt inte med allt och jag vet inte om någon gör det. Men stället kommer säkert att finnas kvar och då är det roligt att ha något mer att testa. 

I morgon kommer det lite om boende och mat samt en sammanfattning.

Kommentarer är stängda.