Isaberg, boende, mat och summering

Isaberg, boende, mat och summering

Det finns en mängd boenden att välja mellan. Jättestora stugor (14p?) som ser fräscha och moderna ut på utsidan. Mellanstora stugor (6p) som inte erbjuder oceaner av plats men är väldigt funkis. Det finns mindre stugor (4p), både nya och renoverade. Sedan finns det en uppsättning stugor som jag inte vet storlek eller standard på. 4-personersstugorna känns mer välplanerade och funkar alldeles utmärkt. Lite störande var det med brandvarnaren som förvisso satt rätt placerad centralt i huset, men när fläkten inte gjorde jobbet så fick vi försäkrat att funktionen var på plats. Det blev lite i och ur med batteriet. Det fungerar väl att laga mat och sköta det man behöver i stugorna, men den lilla saknar diskmaskin. Men om man verkligen inte orkar med eller finner nöje i att laga mat så kan man äta alla mål i restaurangen. Dock tror jag att man måste förbeställa frukosten. Maten är bra men kostar också därefter. Priset på stugorna varierar så mycket över säsong så jag går inte in mer på det. 

Vill man ha billigare alternativ så finns det en camping som erbjuder plats för både husbilar, husvagnar men också tältplatser. Jag är verkligen ingen campingmänniska, så jag har svårt att bedöma hur campingen fungerar. Personerna som bor där verkar vara glada så jag antar att det är OK, och det har i princip varit fullt varje gång vi varit där. 

Så då var det dags för summering. Under vilka förutsättningar kommer man att gilla Isaberg och under vilka förutsättningar kommer man att uppfatta det som ett ställe som gnidet vill komma åt varenda krona man surt förvärvat? För mig är det nästan som himmelriket på jorden. Jag kan betala för att slippa det allra sunkigaste och bemötas med en proffsig attityd. Har man med sig sina egna cyklar och exv uppblåsbar SUP eller kajak behöver det inte sticka iväg och kosta så vansinnigt mycket pengar. Man kan i princip betala för bara det man vill utnyttja. Men om man vill testa på allt och inte har speciellt mycket egna grejer så blir det fort väldigt mycket pengar. En liten störande detalj de lagt till i år är att parkeringen kostar pengar, 20kr/h eller max 60kr/dag. Men är man beredd på det så tänker säkert huvudet rätt. Matinköp kan man göra på Tempo i Hestra som ligger dryga 5km bort.

Jag kommer garanterat att åka till Isaberg fler gånger, ta en mindre stuga (så länge vi är 4 eller färre), köpa arenapass, laga egen mat och välja en aktivitet. Det finns så otroligt mycket roligt att göra och så mycket häftiga människor! Bara en massa aktivitet, rörelse och små äventyr! 

Kommentarer är stängda.