Gott och blandat

Gott och blandat

Idag tog jag ytterligare ett litet ministeg mot en lite tråkigare investeringsstrategi. En liten andel XACT Högpresterande, ursäkta Högutdelande har inhandlats för ett par utdelningar som ramlade in. Jag har haft span på den under en period, det är ju många som har den i sin portfölj. I det bistra börsklimatet som råder sedan Trump åter viftat med sin Twitterspö så tyckte jag att tiden var mogen för en lite mer närgående bekantskap. Det har reda skrivits många inlägg om den börshandlade fonden så jag avstår.

XXL tog idag ett litet steg mot att få kliva ur utvisningsbåset. Inte för att företagsledningen presterat utan för att en vänlig medarbetare hjälpte till i en knivig situation. Junior hade köpt en supportertröja när han och fru var i London. När de kom hem märkte de att larmet satt kvar. Typiskt trist. Att krossa med risk för färgampull kändes inte så lockande. Shopen har inte varit så snabba att svar. Vi fick tips om att det i princip går med vilken stark magnet som helst, dvs på vilken affär som helst. En kompis berättade att personalen på XXL brukar vara hjälpsamma, och det har jag ofta noterat. Mycket riktigt så löste det sig geschwint.

I inlägget om demokrati så slog jag ett slag för att lägga lite tid på att sätta sig in i EU-valet och gå och rösta. Det vidhåller jag, men jag känner mig besviken på bevakningen som media bidrar med. Ja, jag vet! Jag spenderar inte speciellt mycket tid framför tv:n men jag har en dagstidning och jag läser en del nyheter på webben. Men det känns som valtemperaturen är ungefär lika hög som nuvarande majväder, dvs bara någon enstaka plusgrad. Det är som att partierna tyst kommit överens om att bara försöka nå marginalväljarna, dvs de som bestämmer sig väldigt sent och kan tippa åt vilket håll som helst.

Att vara mitt uppe i beslutsprocessen är spännande. Helgens prova-på-pass gav en hel hoper bra svar. Lite stelhet i lårmusklerna under måndagens vilodag och mycket trötthet under löppass och innebandy på tisdagen. Dagens MTB var dock tillbaks till normal känsla. Perfekt! Mindre utrymme för långtest i helgen som kommer,  men det är också en del av processen. Hur mycket vill jag? Vilket utrymme går att armbåga ut?

Den processen har min fru sedan länge passerat och snart är det dags för examen. De sista veckorna innan ett stort äventyr är en otroligt häftig period, men det lämnar jag till ett senare helt inlägg. Nu är jag mest imponerad av att hon klev ett rejält steg utanför komfortzonen och lät sig intervjuas av lokaltidningen, starkt! Jag är mycket imponerad och stolt!

Kommentarer är stängda.