Göta kanal run, dag 1 & 2: Game on

Göta kanal run, dag 1 & 2: Game on

Med en kanonsalut går starten vid 10-hugget på onsdagsmorgonen. Av rapporterna att döma så medgav natten hyffsad sömn så frun tog sig igenom den första etappen utan alltför stora problem. “Mellisborden” såg verkligen ultramässiga ut, och inte alls så strama som man skulle kunna tänka sig med ett vegetariskt tema. Sommaren har ju också kommit till Sverige så de sista 5km in till Tåtorp var tydligen rejält varma men också utomordentligt vackra. En något trilskande ljumske/innanlår fick sig en massagegenomgång. Det har vi lärt oss, kan man komma åt en lättare massage mellan dagarna på ett flerdagarslopp så gör det!

Torsdagen startar fru lite tidigare för att få en lugn resa till första stationen som de gärna ser att så många som möjligt är på samtidigt. Smart! Ett och annat SMS dyker ner under dagen men trots att jag är ganska sänkt av huvudvärk så är det nästan olidligt att vara utanför händelserna. Jag vet att hon sitt absolut bästa. Jag vet också hur svårt det brukar vara att hitta bra tillfällen att ta sig undan för att ringa hem. Jag vet också att det är svårt att berätta allt för jag saknar stora delar av kontexten. Jag vet också att man i bubblan av och till bara behöver vara själv också.

Därför blev jag lite förvånad när telefonen ringde och jag direkt hörde att hon fortfarande var på språng. Det visade sig att hon tvingats lämna dagens löparkamrat några km tidigare. Magen hade krånglat så mycket att det till slut krävdes lite mer hjälp av arrangörerna. Tillsammans med insikten att dagens distans innebar ett antal bonuskilometrar för att se hela Karlsborgs fästning gjorde att fru kände sig som ensammast i världen och drabbades av lite dåliga tankar. Dåliga tankar drabbar alla som håller på med ultrauthållighet, de starka hittar sätt att ta sig därifrån. Oftast behövs det inte så mycket. Men på sätt och vis kanske det ändå var värdefullare för mig än henne!

Det är tur att arrangörerna ändå presenterar lite på Instagram. Annars skulle det vara olidligt att sitta hemma.

Kommentarer är stängda.