Freetrailer

Freetrailer

Lite senare än normalt och klippte vi för någon vecka sedan häcken och klippet blev tillsammans med lite andra gamla högar liggande i väntan på tid (prioritet) och inspiration. Så här 5 i slut på semestern stod stjärnorna rätt och det var dags att hyra en släpvagn. Vi använder kärra ett par tre gånger per år, så rent praktiskt vore det bra att äga en vagn, men jag drar mig krånglet med underhåll, plats och eventuellt besiktningar, så jag har fortsatt att hyra. Eller egentligen har jag sedan länge slutat att hyra på traditionellt sätt. Under perioder passade jag på att handla något som behövdes på exv K-rauta eller annan kedja som lånar ut när man köper något skrymmande. Men ett mycket bättre och billigare alternativ har sett marknaden. Freetrailer! Det är precis vad det låter som, “gratis” uthyrning av slägvagnar. Anledningen till att jag fnuttar “gratis” är att Freetrailer erbjuder en försäkring/självriskreducering för 49kr (annars 4500sek) samt att det kostar 29kr att förboka en kärra online. Men vill man ta en låg risk och dessutom boka på valt varuhus så blir det faktiskt gratis. De senaste gångerna (och denna) valde jag Ikea. Dels är det relativt nära och dels finns det ganska många vagnar. Jag loggade in på Freetrailer-appen kl 9:15 och kunde hämta en bokad kärra kl 10. Jag valde 15 som återlämningstid men det är OK upp till 24h. Ett helt digitalt system som jag tycker fungerar väldigt smidigt. Man låser upp med mobilen och appen som sedan ställer några kontrollfrågor som gör att man slipper glömma stödhjul eller något annat dumt. Billigt, smidigt och enkelt tycker jag. 

Men frågan infinner sig ju fort hur fungerar detta egentligen? Egentligen säger denna text hämtad från Aktiespararna det mesta:

Freetrailer är ett delningsekonomiskt teknikföretag som bygger på affärsidén att varuhus, byggvaruhus och andra företag kan erbjuda sina kunder tjänsten att låna en släpvagn gratis. Bolaget erbjuder en digital lösning som gör det möjligt för samarbetspartners att låna ut en släpvagn utan kostnad, vilket bidrar till en bra kundupplevelse som skapar lojalitet och ökar försäljningen. Släpvagnarna är täckta med företagets logotyper och reklammeddelanden.

Det handlar om reklam och samarbeten samt självklart online-avgift samt självriskreduceringen. Freetrailer är ett dansk företag som sedan 2018 finns  noterat på Spotlight Stock Market. Jag har inte analyserat företaget närmare och äger inga aktier. Men jag tycker om deras sätt att tänka och kanske har de framtiden för sig.

En reaktion till “Freetrailer

  1. Mitt svar på det här, hamnade på sommarpratare! Blev lite galet! Men det är verkligen mycket enklare att lyssna på radion eller vad det nu är man vill lyssna på! Inte så många år sedan, cd-spelaren var toppen att ta med sig! När man lyssnade på en bok, och skulle hitta rätt på var man sist lyssnade på!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.