Extremfabriken

Extremfabriken

Tillhör ni kategorin som suttit och tittat på Ninja Warriors och tyckt att det ser lite töntigt och larvigt ut när deltagarna faller ifrån? Tror ni att ni skulle kunna klara banan ganska enkelt? Jag tillhör iofs inte den kategorin, jag är alltför medveten om att mina biceps inte är i klass med behoven. Men jag blev ändå överraskad över hur otroligt bökiga en del hinder var. Jag kom liksom ingenstans. 

Tillsammans med lilla junior tog vi under höstlovet turen förbi norra Stockholm och Extremfabriken. Det är inte det flashigaste man kan hitta men det är ingen brist på utmaningar. Vi gav oss till en början på den “vanliga” hinderbanan. Det går att starta en klocka men vi valde att bara leka oss igenom. Vid sidan om ett högt irländskt bord så gick första tredjedelen bra. Andra tredjedelen, som är kort, bjöd på lite utmaning för junior. Upp några meter längs en stege eller en däcksvägg och sedan över ett kanske 5m brett glest nät och sedan ner för ett nät på andra sidan. Utmanande första varvet och sedan inga problem! Sista tredjedelen var det slut på flytet. En lång monkeybar som junior klarade i princip hela och jag dryga hälften. Några omöjliga ringar och lite andra svårigheter innan “väggen”. Här måste jag medge att jag trodde att det skulle vara enklare. Jag klarar bara den absolut lättaste inte övriga. Jag tror inte ens att jag kan skylla på min höft. Det var nog mest brist på speed och mod. 

Vi knatar in i delen med oändligt många Ninjahinder. Det är som att gå in i en fysisk smågodisbutik. Hur många hinder som helst. Det ena roligare än det andra, tyvärr också svårare. Händerna var redan vid det här laget slut så vi investerade i lite handskar, lite oklart om de verkligen hjälpte. Vi garvade så vi tjöt när vi försökte oss på laxtrappan. Jag är så sjukt imponerad av de som klarar den. Lilleman klarar av fler och fler hinder i en snabbare takt än jag, men jag anar att det är precis som det ska vara! Vi kör också lite parkour i det rummet. Skön feeling, inte för att vi var grymma på det men en del fina moves klarade vi. 

Efter lite fram och tillbaka mellan rummen valde vi den mer styrkerelaterade ytan. Lite välta traktordäck och farmers walk. Det finns också en mängd konditionsmaskiner som vi varvade ner lite med. 

Som ni hör så är det en mindre paradis om man tycker om att röra på sig och testa vad som är möjligt att göra. Jag rekommenderar valkar i händerna, vältränade biceps och en del mod!

Vi kommer garanterat tillbaka om inte annat som rehabmorot.

Kommentarer är stängda.