Ett litet steg

Ett litet steg

Så då var det dags, dags att ta det första steget mot ett liv som jag själv bestämmer över. Vad gör man när det ligger och gnager och molar i bakhuvudet? Tycker jag verkligen att detta är så kul? Vad är det egentligen som jag går i gång på? Jag återvänder ofta till att jag har ett helt OK arbete med trevliga och varma medarbetare. Jag har jobbat som mellanchef på ett större svenskt bolag under ganska många år. Jag vet vad det handlar om att budgetera, sätta mål, följa upp, mm. Jag kan det och det är inte inspirerande eller roligt längre. Tiden att faktiskt leda har minskat till att nästa bara vara en tummetott. Jag skulle inte vilja kalla mitt liv för att vara en ekorrhjul, det är mycket mer meningsfullt än så. Men jag vill helt enkelt kunna välja mycket mer själv.
Det jag gjort är att fundera över vad jag tycker är roligt och inspirerande. Jag har kokat ner det till 4 områden som ligger både långt ifrån varandra men ändå så nära. 
Jag har alltid idrottat ganska mycket och funnit mycket glädje i den gemenskapen. För mig är det också en viktig stresshantering. Jag brukar lite slött identifiera mig som ultrauthållighetsutövare. Sedan ganska länge premierar jag upplevelser framför prestation och resultat. 
I samband med en ledarskapsutbildning på jobbet lyckades konsulten med en mindre bedrift och det var att få mig intresserad av ekonomi, både företags- och privatekonomi. Jag jobbar på att hitta en strategi som passar just mig. Min första från slutet av 1990-talet har hittills resulterat i 2 konkurser, 2 urusla aktier, 2 som bara förlorat halva värdet men tack vare utdelningar inte sorterar in under katastrofer samt en aktie som inte är annat än en succé. Så om jag bara ska se på resultatet så har det varit en mycket bra strategi. Men med 20-års erfarenhet av både det ena och det andra så sorterar jag in detta under det stora turkontot. 
Ledarskap tycker jag både är spännande och utmanande. I arbetslivet har jag haft ledande roller nästan så länge jag kan minnas. På fritiden har det varit mer beroende på omständigheter, just nu är jag bara hjälptränare i min sons innebandylag. Men det mest spännande var när jag insåg att min ekonomi egentligen handlar om mitt ledarskap över de pengar jag kan sätta i arbete. 
Det sista området är också det som jag har väldigt stor potential inom. Det handlar om vår miljö och ett uthålligt samhälle. Sent ska syndaren vakna! Jag inser att jag vill leva i en grön och ren värld och att jag måste vara med och bidra till det. Jag kan helt enkelt inte lämna det till någon annan. 
Mitt första lilla steg är alltså att identifiera vad jag tycker är kul och presentera dessa!

Kommentarer är stängda.