Elcykel, one down one to go

Elcykel, one down one to go

Efter lite efterforskningar och 10 minuter i första affären visste min fru exakt vad hon ville ha och jag visste ändå mindre om hur min kravspec ser ut. Vissa saker har klarnat med långt ifrån allt. Mer om det senare, först den valda damracern.

 • Väldigt upprätt sittställning
 • Skönt styre
 • Stänkskärmar
 • Dubbla pakethållare
 • Dubbelstöd
 • Mittmotor från Bosch
 • Integrerat batteri
 • Skivbromsar
 • Någon form av växlar
 • Kompletterat med väsksystem som enkelt går att montera och ta med sig
 • Snygg
 • Har vikt
 • En lite bit över budget
Damsnurra med elkraft

På det hela taget en trevlig cykel som jag kanske kunde tänka mig. Nu är det tyvärr en hypotetisk fråga då motsvarande i större storlek inte fanns att tillgå. Det som talar emot är växelssystemet och vikten. Men jag erkänner också att jag inte är helt övertygad om att attityden verkligen passar mig. Jag har tittat på CX-varianter men ryggat för prislappen som ensam skulle äta upp vår gemensamma budget, det hade kanske varit OK, men efter att ha provat skulle jag få psykbryt av att sitta på en snabb cykel och bara få hjälp till 25km/h. Då hade hornen växt ut och tillbaks till ruta ett med duschbehov. Tillbaka till lite sportigare hybrider, ärligt talat utan större lycka. Jag har ännu inte varit riktigt nära en OK kompromiss. Några har tom fallit på att pedalerna tagit i marken när jag svängt, mycket otrevligt. Jag sorterat bort E-going-systemet som jag upplevde vara för oföljsamt. Sedan konstaterar jag glatt att det ändå finns ganska många el-cyklar som är helt ok estetiskt tilltalande. Det finns hopp. Det behöver bara mogna lite mer.  
Efter att ha suttit i bilkö i mer än 20 minuter är jag övertygad om att mognaden behöver accelereras lite, så vi får hoppas på fortsatt bra väder.

Kommentarer är stängda.