Elcykel, igen och igen

Elcykel, igen och igen

Med ett par veckors erfarenhet från fru Frihetskraft så har lusten hos mig ökat men det har varit väldigt svårt att hitta något som jag verkligen vill ha. Sakta ruckar jag på kraven, ffa vikt och pris. Under en period tittade jag på herrmodellen av frun cykel men jag kan bara inte ta navväxlar, det är helt enkelt inte jag. Dessutom strular hennes en smula och min erfarenhet av att mecka/justera är begränsat till ungefär noll.

Till slut hittade jag en cykel med tillräcklig kompromiss av kravbilden. I slutändan var det en 15% rabattkod på “allt” som avgjorde. Blippetiblipp för köp, men inga 15%! Efter lite letande hittade jag vad den pyttelilla asterisken på “allt” innebar. I princip alla cyklar var undantagna… Suck, jag blir så trött på den typen av undantag. Allt, är liksom digitalt i min värld. Allt är allt, det är inte 99%. Man kan möjligen skriva “nästan allt” eller “många” eller något annat flummigare. Men säljare tycker tydligen att “allt*” är tillräckligt flummigt. Nåväl jag lider inte, men det finns ytterligare ett företag som nu permanent hamnat på utvisningsbänken.

Lägligt swishade det förbi en annan schysstare sommarkampanj där jag hittade en hoj som iallafall nästan hamnade innanför den uppdaterade budgeten. Med lärdom från de första veckorna av elcykelpendlande så skickade jag med väska och klicksystem till pakethållaren och ett par kombipedaler (spd och plattform).

Varför jag inte handlade av någon LBS (local bike shop)? Jag har varit runt hos de flesta men inte hittat något, faktiskt inte ens nära, inte ens om jag sträckt budgeten med 10ksek. En handlare konstaterade att de förmodligen missbedömt läget i år. De står med en uppsjö “damsnurror” men det blir mer och mer efterfrågan på “sportigare” varianter. Vi enades om kvinnorna varit snabbare, modernare och mer förändringsbenägna och att det är först nu som männen vaknat. Ja, jag vet att det är en grov generalisering som inte håller i några individuella fall. Men lite intressant är det…

Nu väntar några dagars väntan innan bilen pendlarparkeras!  Sedan kommer jag att liksom min likaledes idrottsintresserade fru få försvara valet, för en elcykel ger ju inte lika mycket träning som en riktig cykel. Men svaret är lika enkelt som självklart, det ger mycket mer än att ta bilen, och på köpet är det billigare, bättre för miljön, ger lite mer frisk luft och är mycket roligare. Frågor på det?

2 reaktioner till “Elcykel, igen och igen

  1. Vad jag fattar, lämnade du affären utan att köpa någon cykel där, pga vilseledande prissättning, eller vad man ska säga! Det tycker jag var jättebra i så fall! Hoppas ni blir nöjda med era cyklar!?

    1. Precis, jag lämnade korgen med cykeln i kassan och gick. Men i likhet med någon av casinoreklamerna så var det inte en fysisk butik utan en webaffär:) SÅ det var inte så dramatiskt som det kan låta!

Kommentarer är stängda.

Kommentarer är stängda.