Börsnotiser

Börsnotiser

Självklart önskade jag just idag att jag hade lite mer än bara en notispost i BillerudKorsnäs. De sålde större delen av ägandet i Bergvik Skog Öst för 12,2 miljarder till AMF Pensionsförsäkringar. BillerudKorsnäs kommer även fortsättningsvis att samarbeta vilket jag ser som positivt. Men det marknaden reagerade väldigt positivt på, antar jag, var att man därmed frigör kapital till investeringar och förvärv. Det är lite grann som att äta kakan och ha den kvar. När jag skriver det på det sättet känns det lite för bra för att vara sant…

På min transferlista står Heliospectra, men jag har som jag tidigare noterat inte speciellt bråttom och det var ju tom så att jag stoppade in ytterligare lite pengar i samband med nyemissionen för några månader sedan. Sedan dess har kursen ökat rätt rejält och mina “förluster” minskat. Jag har egentligen ingen aning om vad som pågår men tydligen har en renommerad investerare ökat sitt innehav.  Jag hänger med ett tag till.

Serneke har inte rört på sig i någon större omfattning trots att de förra veckan verkligen landade simhallen i Linköping. Beslutet är taget och första spadtaget likaså. Då det inte kommit någon formell pressrelease från Serneke så antar jag att kontraktet inte formellt är tecknat ännu. Jag inser att denna aktie är något av en chanstagning men jag blir faktiskt mer och mer nyfiken på företaget bakom och hur deras bakomliggande kultur och vision verkligen ser ut och fungerar.

Idag gjorde THQ Nordic ett sånt där eftermiddagsryck igen och vips uppstår det rykten om uppköpskandidater och vad som pågår. Lika spännande som jag tycker att företaget är lika svårt har jag att tolka de pressreleaser som släpps. Men jag antar att det “bara” är att lära sig!

Kommentarer är stängda.